Video : Tipsbladet
Europa League

Arsenal er skuffede over UEFA: Får næsten ingen billetter til EL-finale

Der er næsten 5000 kilometer fra London til Baku. Men det er de færreste af de engelske tilhængere, der ender med at skulle begive sig ud på den lange rejse til Aserbajdsjan. UEFA har nemlig tildelt Arsenal og Chelsea et ganske lavt antal billetter.

Finalen i Europa League spilles i denne sæson i Baku i Aserbajdsjan, så der er lagt op til en lang tur for Chelsea- og Arsenal-fansene, hvis de vil se finalen den 29. maj.

Men nu viser det sig, at de fleste af de engelske fans faktisk ikke behøver at bekymre sig om booking af flybilletter og hotel.

Får ikke mange billetter
Chelsea og Arsenal slog torsdag aften henholdsvis Eintracht Frankfurt og Valencia ud i semifinalerne, og dermed er der lagt op til en ren engelsk finale i både Europa League og i Champions League. 

Chelsea er i deres første europæiske finale i seks år, mens det er 13 år siden, at Arsenal senest stod i en europæisk finale. Dog er der ikke lagt op til, at særligt mange af de to klubbers fans får muligheden for at støtte deres hold fra lægterne i Aserbajdsjan.

Arsenal skriver således på klubbens hjemmeside, at Chelsea og Arsenal hver især kun får tildelt 6000 billetter til kampen, der spilles på Olympic Stadium i Baku - et stadion, der har en kapacitet på 68.700.

Skuffelse i Arsenal
I pressemeddelesen lægger Arsenal ikke skjul på, at klubben er skuffet over at få tildelt så få billetter.

- Vi er af UEFA blevet informeret om, at begge hold kun får tildelt 6000 billetter hver især. Vi er i en igangværende dialog med UEFA om muligheden for at få flere billetter, men det skuffende antal billetter sætter os tydeligvis i en svær situation, når vi skal fordele billetterne til vores loyale tilhængere. Som bekendt har vi 45.000 sæsonkortholdere, og mere end 180.000 officielle medlemmer. Det er uundgåeligt, at tusindvis af fans, der har støttet klubben i årevis og har været en del af denne sæsons Europa League-eventyr, kommer til at misse denne begivenhed.

Europa League-finalen spilles den 29. maj klokken 21.00 dansk tid.