Video : Tipsbladet
Generelle

For første gang siden 2013: Søndag kan blive en stor dag for Braithwaite

Martin Braithwaite har på søndag chancen for at vinde sit første trofæ med Barcelona, når Ronald Koemans mandskab møder Athletic Bilbao i Supercopa de España-finalen.

På søndag klokken 21 spilles Supercopa-finalen i Sevilla, og der bliver tale om et opgør mellem Barcelona og Athletic Bilbao, efter at baskerne torsdag besejrede Real Madrid med 2-1. 

Den spanske avis Diario SPORT peger på, at der for Barcelona er tale om et vigtigt opgør, omend Supercopa de España er den mindst prestigefyldte af de fire turneringer, som Barcelona kæmper om i denne sæson. 

- Finalen på søndag, mod Athletic Bilbao, kan give en vigtig indsprøjtning af selvtillid, hvis Ronald Koemans mandskab kan hive sejren i land. Hvis de slår Marcelinos tropper, ligesom de gjorde på San Mamés i onsdags, kan op til 10 Barça-spillere vinde deres første trofæ i Blaugrana-trøjen. Og Koeman kan vinde sit første trofæ i sin tid som træner på Camp Nou.

Braithwaite kan vinde sit første trofæ med Barcelona
En af de 10 Barcelona-spillere, der har muligheden for at løfte sit første trofæ med den spanske storklub, er den danske landsholdsangriber, Martin Braithwaite, der skiftede til Barcelona fra Leganés i februar sidste år.

- For Braithwaite vil det blive hans første trofæ siden maj 2013, hvor han vandt den danske pokalturnering med Esbjerg. Næsten otte år senere har han chancen for at vinde sit tredje trofæ i karrieren, idet han også har vundet den danske 1. division, skriver Diario SPORT således. 

Martin Braithwaite leverede assisten til Youssef Toutouh, da Esbjerg i Parken slog Randers med 1-0 i pokalfinalen i 2013. Forhåbentligt kan den tidligere Esbjerg-spiller finde lignende gode takter frem, når Barcelona på søndag kan vinde klubbens første trofæ siden La Liga-triumfen i 2019.