Video : Tipsbladet
Superliga

Er blevet en SL-profil: Sådan endte han i DK

Midtbanespilleren Lasse Berg Johnsen har i denne sæson fået sit gennembrud i Randers FC.

Randers FC tog en chance, da klubben hentede midtbanespilleren Lasse Berg Johnsen for snart et år siden hos Raufoss i den næstbedste norske række.

På grund af coronapandemien blev nordmanden vurderet ud fra rå data, som primært blev analyseret af Randers-assistenttræneren Rasmus Bertelsen.

Lasse Berg Johnsen blev ved med at ende i topfeltet, uanset om der blev søgt datamateriale på tacklinger, nærkampe, bolderobringer eller succesfulde afleveringer.

Det var nogle af de kriterier, Randers-træner Thomas Thomasberg prioriterede højt, da klubben ledte efter en midtbanespiller.

- Det var i grove træk en stor høstak, vi ledte i. Ligegyldigt, hvordan Rasmus Bertelsen søgte, så dukkede Lasse op. Så vi gav os til at nærstudere ham.

- Han endte med at være mellem to-tre emner, da vi skulle skære ind til benet, siger Thomasberg.

Han blev enig med Bertelsen og chefscout Mads Agesen om at gå efter Lasse Berg Johnsen, selv om der også var tvivl og skepsis.

- Den største udfordring, som hele tiden sad i mit baghoved, var, at hvis han havde spillet oppe i Norge, hvorfor var der så ikke andre, der havde set det, vi så? Det var min bekymring.

- Der er noget med tempoet, og der er også den mentale tilstand. Men alle parametre pegede på, at det var åndssvagt ikke at tage chancen.

- Og han er endt med at kunne gå direkte ind i Superligaen og dominere ligaen, mener Thomasberg.

22-årige Lasse Berg Johnsen har selv en mulig årsag til, hvorfor større norske klubber ikke kiggede hans vej.

Han spillede nemlig i den bedste række for Viking Stavanger på en etårig kontrakt, men nåede kun at spille en enkelt pokalkamp og to ligakampe.

- Jeg gjorde det fint, men jeg lavede en fejl i den ene af kampene, jeg spillede for Viking.

- Det tog lang tid, før jeg fik chancen igen. Så det var lidt sådan, at jeg ikke slog igennem i den klub og måtte skifte til et nyt sted for at spille, og det blev Raufoss, forklarer Lasse Berg Johnsen.

Han kalder det et stort spring at skifte fra næstbedste norske niveau til Randers.

- Alt gik meget hurtigt på nogle få dage. Men jeg faldt godt til og blev taget godt imod, siger han.

Lasse Berg Johnsen føler, at den danske spillestil passer en defensiv midtbanespiller som ham selv bedre end den norske.

- I Norge er der mange hold, der kun spiller med en 6'er, og han skal ofte være rigtig stor og fysisk stærk. I Danmark ser man mere på teknik, pasninger og at være i boldbesiddelse.

- Spillestilen i Randers passer mig fint. Jeg synes, jeg udvikler mig meget med al den spilletid, jeg får. Jeg har gode trænere og holdkammerater, som hjælper mig, siger han.

Han er vokset op i Stavanger, hvor hele familien dyrkede fodbold på hyggeplan.

- Jeg kommer fra en fodboldfamilie, så det har altid haft min store interesse. Jeg begyndte at spille organiseret fodbold, da jeg var fire år. Jeg har to ældre brødre, som er tvillinger og tre år ældre end mig.

- Jeg spillede med brødrene og deres venner, fra jeg var helt lille. Vi tog altid ud på banerne, og det har hjulpet mig, siger han.

I fremtiden håber han på at spille for Norge og komme til en endnu større liga.

- Jeg er super glad for at være kommet til Danmark. Det er et kæmpe skifte for mig at komme til Randers fra Norge. Og jeg stortrives her.

- Jeg har altid drømt om at spille på det norske herrelandshold, selv om der er mange gode spillere. Min store drøm er også at spille i en top-5-liga i Europa, siger Lasse Berg Johnsen.

/ritzau/