Video : Tipsbladet
Superliga

Guldkamp: Rammer FCK-kanonerne igen netmaskerne?

Få her fem stataistikker før søndagens Superliga-topkamp mellem FC Midtjylland og FC København.

FC Midtjylland tager søndag mod FC København brager sammen i Superligaens sene søndagskamp i et regulært mesterskabsbrag, der naturligvis har kæmpe betydning for begge klubber.

FC København har vundet forårets tre første kampe uden at lukke mål ind og har overtaget førstepladsen i tabellen fra FC Midtjylland, der blot har måttet nøjes med fire point i tre kampe, hvor der er lukket mål ind i dem alle.

Hvordan kampen kommer til at udvikle, er der mange meninger om inden søndag klokken 18, men vi bringer her i samarbejde med SpilXperten fem statistik-nedslag, der kan være noget at støtte sig op ad, før og under søndagens største kamp i den danske Superliga.

  • FC København har tabt de seneste ni udekampe til FC Midtjylland – det er klubbens suverænt længste stime af nederlag til en bestemt modstander i Superligaens historie.
  • FC Midtjylland har vundet samtlige otte kampe, hvor de har haft færre end 47 procents boldbesiddelse i denne Superliga-sæson. Det er inklusiv både den seneste Superliga-sejr mod Viborg FF, hvor FCM kun havde bolden i 42 procent af tiden og det første møde med FCK, hvor FCM blot havde bolden i 28(!) procent af tiden.
  • FC København har scoret flest mål af alle uden for straffesparksfeltet end noget andet hold i Superligaen i denne sæson – otte scoringer. FCM er nummer to på listen med seks scoringer uden for feltet. Dog skal det noteres at hele fem af FCK’s seneste 11 Superliga-scoringer er blevet sendt i kassen uden for feltet, så succesen er til at få øje på.
  • Pione Sisto har været ond mod FC København, da han hele seks gange siden 2013/14-sæsone har scoret mod FCK – ingen andre spiller har scoret flere gange mod FCK.
  • Roony Bardghji elsker at trykke af mod målet. I sin første kamp fra start – den seneste Superliga-runde – afsluttede han hele seks gange undervejs i kampen. Hans gennemsnit pr 90. minutter ligger på 3,5, hvilket er holdets højeste aktuelt og kun overgået af Jonas Wind, der som bekendt ikke længere er at finde i FCK.