Video : Tipsbladet
Generelle

På blodig baggrund: FCM-supertransfer ændrer intet

Hvor er det fedt for Anders Dreyer, at han nu kan tørne ud for FCM, men guldfavoritterne hedder stadig FCK. I stor stil endda, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

MENS BOMBERNE stadig regner ned over Kyiv, har sportsstjerner på stribe selvfølgelig ønsket at forlade Rusland i en fart.

Nogle - som den danske basketstjerne Gabriel ‘Iffe' Lundberg og landsholdspilleren i håndbold Kathrine Heindahl kunne gøre det hurtigt og udramatisk - mens Anders Dreyer og Oliver Abildgaard i en rum tid blev tvunget til at blive i Rubin Kazan.

Fælles for dem alle er og var naturligvis, at de ikke ønskede at blive i et aggressivt og krigsførende land. For hvem hulen vil trods alt tjene sine penge i et land, der på barbarisk vis overfalder et naboland og sender millioner på flugt?

NU ER OGSÅ fodboldspillerne ude af Rusland - og en af dem er kantspilleren Anders Dreyer, der resten af foråret tørner ud for FC Midtjylland, efter hans kontakt med Rubin Kazan er midlertidigt suspenderet.

Skønt for Dreyer, der får uhyrlighederne lidt på afstand - og et boost for FCM, der i den grad kan bruge noget kampafgørende magi på et hold, der i den grad slider med at finde guld-flowet.

Lige netop det snurretoppen Anders Dreyer kan, og en af grundene til, at russerne betalte i omegnen af 50 millioner kroner for ham.

TIPPER DET SÅ balancen i mesterskabsduellen, hvor jeg allerede nu kan høre Brøndby-fansene harcelerer over, at de nok engang bliver smidt ud af det gode selskab, men så må jeg blive godt og grundigt til grin, hvis miraklet gentager sig …

Men altså tilbage til spørgsmålet? Er Anders Dreyer den spiller, der vil få det midtjyske klaver til at stemme efter alt for mange mislyde?

Ja, der er ingen tvivl om, at FCM-trupen bliver voldsomt styrket med Dreyer, men det ændrer ikke på, at FCK er tonstung favorit til guldet.

Fordi:

  • Trods de fire mål indkasseret mod PSV Eindhoven i Coneference League, så er forsvaret i Superliga-sammenhæng brølstærkt. Tre Superligakampe spillet - nul mål lukket ind. Det vinder mesterskaber.
  • Jess Thorup er langsomt, men sikkert ved at at finde frem til ideal-opstillingen, men FCK-træneren har stadig vanvittigt meget at skyde med fra bænken efter det heftige vintervindue.
  • Der er kommet en lille aura af uovervindelighed over holdet igen. Tårnhøj moral og selvtillid stråler ud af mandskabet.

SKULLE ANDERS DREYER kunne ændre på det?

Nej! Heller ikke selvom han er virkelig dygtig.

Selvom han kender de fleste af spillerne, klubben, jargonen, så havner han på et mandskab, der ikke fungerer. Kort og godt.

Det kan selv de største stjerner ikke ændre på, så derfor er Anders Dreyer ikke noget mirakelmiddel.

Det er stadig på træningsbanen og i kampene, at FCM-holdet skal formes. Der var klart en fremgang i den højintensive duel mod FCK, der kun blev tabt på en fadæse af FCM-keeper Olafsson, men midtjyderne er stadig ikke i nærheden af det niveau de viste i store dele af efteråret.

ET ANDET spørgsmål er naturligvis, hvordan Anders Dreyer vil håndtere hele den anspændte situation rent mentalt?

Selvfølgelig er Superligachancen et kærkomment afbræk fra at leve i et krigsførtende land - og det vil han selvfølgelig nyde.

Men mon ikke hele den uafklarede fremtidssituation også spiller ind?

FIFA har jo lavet et makværk af et kompromis, så Anders Dreyer - som situationen er nu - efter sommerferien stadig skal stille i Rubin Kazan - uagtet, at Rusland i endnu højere grad måske er hele verdens paria til den tid.

Han står med andre ord i en besynderlig situation, men for os andre er det selvfølgelig en god mulighed for at nyde de hurtige fødder trods den tragiske baggrund.

Læs her om, hvorfor det er forståeligt, at både Brøndby og FC København kan være trætte af, at FCM pludselig får en så markant forstærkning som Dreyer - uden for et transfervindue