Video : Tipsbladet
Landshold

Optakt: Østrig - Danmark

Både Danmark og Østrig fik en fremragende start på Nations League. Nu mødes de to hold i et topbrag.

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 20.45
Spillested: Ernst Happel Stadion, Wien
Dommer: William Collum, Skotland
På TV: TV2
Hashtag: #autden #nldk

Holdnyt
Østrig

Ralf Rangnick fik en drømmestart som østrigsk landstræner fredag aften, hvor Østrig hentede en imponerende 3-0-sejr på udebane over Kroatien i den første runde af Nations League-gruppespillet.

Derfor topper østrigerne sammen med Danmark gruppen efter én kamp, og der er lagt op til en topkamp mandag aften i Wien.

Til kampen mod Kroatien havde Rangnick sat sit landshold op med et tremandsforsvar, men hurtigt blev der skiftet over til tyskerens velkendte 4-2-2-2-formation, som var med til at vende kampen i Østrigs favør. Mon ikke det også bliver med en østrigsk firebackkæde, når alpelandet tager imod Danmark mandag.

Derudover har Rangnick varslet, at der vil blive bragt nye spillere i spil mod Danmark. Det gælder blandt andet Real Madrid-stjernen David Alaba, der blev sparet mod Kroatien.

Til gengæld vil forsvarsspiller Philipp Lienhart fra SC Freiburg ikke være i spil, fordi han døjer med sygdom og vil sidde over. Det er dog stadig et stærkt hold med et hav af andre Bundesliga-spillere. 

Danmark
Sikke en start på Nations League for Kasper Hjulmands tropper.

På to kasser af super-subben Andreas Cornelius hentede Danmark en fantastisk sejr over Frankrig på Stade de France i en kamp, hvor franskmændene ellers var kommet foran på et mål af superstjernen Karim Benzema.

Den flotte sejr skal der nu bygges videre på mod Østrig mandag aften.

Til den kamp bliver det ikke mindst interessant at se, om Hjulmand vælger at starte med tre eller fire mand i bagkæden. Mod Frankrig startede Danmark med tre forsvarsspillere, men skiftede så over til en firebackkæde i anden halvleg, hvilket var afgørende for danskernes comeback.

Hjulmand måtte se bort fra Andreas Christensen, Christian Nørgaard og Jonas Wind til kampen mod Frankrig. Førstnævnte var sammen med sin kone, der var ved at føde, mens de to sidstnævnte døjede med små skader.

Kasper Hjulmand meddelte søndag, at Nørgaard heller ikke bliver klar til Østrig-kampen. Andreas Christensen nåede ikke at træne med søndag, og forsvarsspillerens deltagelse mod Østrig er derfor også tvivlsom. Ifølge Hjulmand er både Kasper Dolberg og Jonas Wind også tvivlsomme til Østrig-kampen. 

Karantæne

Østrig: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Østrig (4-2-2-2): Lindner - Trimmel, Danso, Trauner, Wöber - Sabitzer, Alaba - Baumgartner, Weimann - Arnautovic, Kalajdzic

Danmark (3-4-3): Schmeichel - Andersen, Vestergaard, Nelsson - Kristensen, Højbjerg, Delaney, Mæhle - Skov Olsen, Cornelius, Eriksen

Profilen:
33-årige Marko Arnautovic er en af Østrigs bedste spillere, og mandagens kamp kan blive et jubilæum for angriberen. Han står nemlig noteret for 99 landskampe, hvorfor kampen mod Danmark kan blive hans kamp nummer 100 i den østrigske landsholdsdragt. Han kommer desuden til kampen i storform efter en flot sæson hos Bologna, hvor han scorede 14 mål på 33 ligakampe, mens han også scorede i sejren over Kroatien i fredags.

Vidste du, at…:
Danmark og Østrig har mødt hinanden tre gange inden for de seneste fire år, og alle tre kampe er endt i dansk triumf. Danmark vandt i 2018 med 2-0 på MCH Arena i en venskabskamp, 4-0 i en VM-kvalifikationskamp i Østrig i foråret 2021, og 1-0 i Parken i endnu en VM-kvalifikationskamp i efteråret 2021. Den sejrsstime vil Hjulmand og co. forsøge at fortsætte.

Dom:
Danmark har en god statistik mod Østrig, og selvom Ralf Rangnick fik en drømmestart på landstrænertilværelsen og råder over en stærk østrigsk trup, er Kasper Hjulmands mandskab favoritter til mandagens kamp.

Herfra er buddet også på en dansk sejr: 2-0 til de rød-hvide, der dermed lægger sig alene i front i Nations League-gruppen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: