Video : Tipsbladet
Superliga

Viborg skal i retten i Schweiz

To klubber kræver nu penge af Viborg, og sportens øverste domstol skal nu tage stilling til, hvem der skal have dem.

Tilbage i 2020 kom den nigerianske kantspiller Ibrahim Said til Viborg, og nu er der to fodboldakademier fra spillerens hjemland, som mener, at de har penge til gode fra Superliga-klubben.

Derfor skal parterne nu ind foran sportens øverste domstol, CAS, som også er kendt som sportens voldgiftsret, som har hjemme i Schweiz. Det kan B.T. melde efter et kig på domstolens retslister.

De to akademier er Dante Football Academy og Dabo Babes Academy FC, som mener, at de har krav på træningskompensation for Viborg-spilleren. Det er noget, som den midtjyske klub har afvist.

Derfor er sagen altså nu endt hos CAS, hvor første høring er 7. september.

Hos Viborg FF holder sportschef Jesper Fredberg sig fra at gå nærmere ind i sagen.

- Vi er som sådan ikke mere indblandet i sagen og kan derfor ikke kommentere mere på den, da sagen kører p.t., fortæller VFF-sportschefen i et skriftligt svar til førnævnte medie.

Pressechef i Viborg Nicolai Kristensen har overfor Tipsbladet.dk slået fast, at sagen drejer sig om, at det er VFF, som har hevet de to klubber i retten.

- Det er VFF, der har bragt sagen for CAS, da vi selvsagt ikke vil betale træningskompensation to gange. Nu må CAS finde ud af hvilket akademi, som har krav på det, forklarer Nicolai Kristensen.

Det er blevet til 33 kampe for Viborgs førstehold for Ibrahim Saids vedkommende, hvor det er blevet til tre scoringer og fire oplæg.

I Viborg har der angiveligt også været bud fra AGF på en af deres største profiler. Læs mere om det her.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.