Video : Tipsbladet
Premier League

Kækt svar fra Eriksen der sammenlignes med Scholes

Den danske stjerne er blevet sammenlignet med United-legenden Paul Scholes, men Eriksen selv er ikke helt enig i den sammenligning.

Playmaker og landsholdsstjerne Christian Eriksen har været flyvende for Manchester United og en af holdets absolut bedste spillere.

Årsagen til, at Erik ten Hag og United har fået resultater på det seneste, skyldes blandt andet, at Eriksen har været godt spillende.

Og i England har de også fået øjnene op for Christian Eriksen.

Tidligere Manchester United-spillere Wes Brown og Danny Simpson har begge sammenlignet danskeren med Paul Scholes, der spillede 499 ligakampe for Manchester United og var med til at vinde flere titler end så mange andre.

Og netop den sidste del gør indtryk på Eriksen, der leverer et lidt kækt svar på spørgsmålet, hvordan han har det med sammenligningen med Scholes.

- Der er langt til Scholes og de andre, der var der før. De har flere trofæer i bagagen, end jeg har. Men det er stort og flot at blive sammenlignet med ham, men man skaber sin egen vej og sit eget navn.

- Jeg nåede faktisk at spille mod Scholes. Han var en god spiller, siger Christian Eriksen til pressen fra landsholdslejren mandag.

Netop de mange resultater og trofæer, Scholes og fortidens stjerner som Gary Neville, Roy Keane og Peter Schmeichel var med til at vinde, gør, at Manchester United er så kæmpe en klub, som den er i dag.

En af verdens største klubber med en kæmpe fanbase globalt og med over 75.000 tilskuere til hjemmekampene på Old Trafford.

- Man kan jo læse, hvor meget der står om United, og når man selv er en del af det, kan man se, hvor meget der bliver skrevet om det ene og det andet på både godt og ondt. Det er en kæmpe klub, og der er jo ikke noget, der ikke kender brandet United i verden, siger Christian Eriksen.

At det er en kæmpe klub, kan Christian Eriksen sagtens mærke.

- Jeg vidste det godt inden, for som alle andre, der læser med, har jeg læst om United førhen. Når man er en del af det, ved jeg, hvad der er sandt, og hvad der ikke er sandt, og hvad man skal stole på. Men jeg er ikke overrasket over, hvor meget fokus der er på United.

Den 30-årige dansker har været lidt angriber, og han har også spillet lidt på den defensive del af midtbanen. Men på det seneste er han faldet ind i den rolle, som Paul Scholes også spillede ofte på Manchester Uniteds så succesfulde hold under Sir Alex Ferguson - rollen som den offensive centrale midtbanespiller.

- Jeg var først angriber så lidt defensiv midtbanespiller, og de sidste par kampe har jeg spillet som 8'er. Det passer mig fint. Samtidig er vi begyndt at vinde kampe, og folk er ved at forstå trænerens ideer, og det smitter af, siger Christian Eriksen.

Manchester United ligger aktuelt nummer fem i Premier League med 12 point for seks kampe. Holdet har vundet fire i streg efter at have tabt de første to.