Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Brøndby IF's spillerbudget i 2022/23

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. Brøndby investerede tungt i sommerens transfervindue, og nu kan en ny investor snart vende op og ned på klubbens økonomiske muligheder.

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Her ser vi nærmere på Brøndby IF, der købte tungt ind i sommer, og kan få mange forudsætninger forandret fundamentalt, hvis amerikanske David Blitzer eller andre investorer kommer ind i klubben.

Brøndby IF

Spillerbudget: 85 millioner kroner (3 i Superligaen)
Årsresultat 2021: 83,4 millioner kroner
Trend: Sommerens transfervindue bød på en acceleration af de helt store på Brøndbys spillerbudget
Sportsdirektør: Carsten V. Jensen (Tidligere sportsdirektør i FC København og FC Nordsjælland)
Dyreste spiller: Nicolai Vallys, købt for 22,5 millioner kroner i Silkeborg IF i august 2022.
Målsætninger: At konkurrere i toppen af Superligaen og oftere spille europæisk gruppespil. Et potentielt salg af klubben kan skubbe til ambitionerne.
Hvor er de på vej hen: Det ser ud til, at hovedaktionær Jan Bech Andersen er i færd med at sælge en stor del af sine aktier, muligvis til den amerikanske sportsinvestor David Blitzer. Det vil sandsynligvis skubbe yderligere til investeringslysten.

VURDERING
Der er ingen vej udenom: Brøndbys budget er steget markant med spillerkøb over 50 millioner kroner og tunge lønninger til store profiler.

AGF havde efterhånden nærmet sig Brøndby, men nu trykker Brøndby på speederen med Vallys, Wass, Omoijuanfo og Sebastian Sebulonsen, spillere i samme priskategori som profiler i FC Midtjylland.

Der skal vindes kampe her og nu, og man aner et kommende salg af klubben til en ejer, der også kan skyde penge i budgettet til potentielle mesterskabsspillere, den at man kan blive lønførende i Danmark.