Video : Tipsbladet
Superliga

Bombe: Brøndby IF stilles tilskuer-ultimatum

Brøndby IF-fans skal fremover registreres til en kampbillet, og så skal der vises gyldigt ID, når man skal på et udebaneafsnit. Kommer man ikke balladen til livs, er det slut med BIF-tilskuere på udebane.

Brøndby IF kan ende i en situation, hvor der fremover ikke kan fans af klubben med til kampe på udebane.

Det er den yderste konsekvens af den pressemeddelelse, Divisionsforeningen netop har udsendt.

Her fremgår det, at Brøndby IF fremadrettet kun kan have tilskuere med på udebane, hvis disse lader sig registrere til en billet og viser iD ved indgangen til stadion.

Hvad der også er interessant her er, at Divisionsforeningen gør det klart, at forløbet af dette vil være retningsgivende for, om BIF fremover kan have tilskuere på udebane: Altså om BIF-supportere kan få lov til at følge deres hold til udekampe. Det gælder i øvrigt både i Superligaen og til pokalkampe.

- Det bliver lidt mere tidskrævende at være Brøndby-fan til kommende udebanekampe, men til gengæld håber vi, at de nye tiltag er med til at sikre, at vi altid kan tilbyde en tilstrækkelig sikkerhed i forbindelse med alle kampe i 3F Superliga – også for alle tilskuere i udebaneafsnittet, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen i pressemeddelelsen.

Brøndby IF har på klubbens website kommenteret de nye tiltag. Og her er man klar til at løfte opgaven, så klubben ikke er uden fans på udebane fremadrettet. 

- Vi har over en længere periode drøftet forskellige mulige billet- og belønningsmodeller til de mange Brøndby-fans, der støtter holdet uge efter uge. Vi oplever, at der er mange Brøndby-fans, som støtter holdet, når vi spiller på udebane. Deres støtte og loyalitet vil vi gerne have bedre mulighed for at belønne på samme måde, som vi gerne vil belønne dem, der kommer hyppigt på Brøndby Stadion, siger administrerende direktør Ole Palmå og fortsætter:

- Derfor har vi over længere tid arbejdet på at oprette en ’Udebane Profil’, som betyder, at hver gang man køber billet og støtter holdet på udebane, så får man muligheden for at registrere sig med henblik på at vi på et tidspunkt kan belønne de mest trofaste fans. Dette har vi som sagt arbejdet på et stykke tid og forventer at have på plads og klar til at rulle ud engang i det nye år.

- I denne proces er vi dog blevet overhalet af en helt anden virkelighed, hvor vi netop nu har et stort behov for at få et mere komplet overblik over, hvem der kommer ind på vores udebaneafsnit. I Viborg oplevede vi desværre, at flere karantæneramte var at finde på vores tildelte udebaneafsnit, og det er i sagens natur absolut ikke noget, vi ønsker. Med Divisionsforeningens udmelding i dag, så betyder det helt konkret, at der ved billetkøb til udebaneafsnittet til vores kommende udekampe vil kræves navngivning og fremvisning af gyldigt ID inden visitering og adgang til udebaneafsnittet.

- Vi vil krydstjekke dem, der ønsker adgang til udebaneafsnittet med vores karantænelister, ligesom vi gør på hjemmebane. Og derudover har vi besluttet, at vi investerer i et mobilt ansigtsgenkendelsessystem til vores udebanekampe, ligesom det vi bruger til vores hjemmebanekampe på Brøndby Stadion. Disse tiltag skal styrke indsatsen med at identificere og udelukke karantæneramte fra stadion og vil blive implementeret fra den kommende udebanekamp mod Randers FC.

Mere følger.