Video : Tipsbladet
VM

Ydmygede Christian Eriksen: Han jagtede mig

Ti år efter mindes den nu pensionerede fodboldspiller et øjeblik med Christian Eriksen.

De små magiske øjeblikke fra en lang fodboldkarriere glemmer man åbenbart ikke så let.

Det er i hvert fald tilfældet hos den nu pensionerede brasilianske fodboldspiller Pedrinho, der spillede størstedelen af sin karriere i hjemlandet. For snart ti år siden krydsede han klinger med Ajax i en venskabskamp.

Hollænderne havde Christian Eriksen på holdkortet, og ham fik Pedrinho givet en fodboldlektion, som brasilianeren i hvert fald ikke har glemt. For få dage siden kommenterede han således opgøret mellem Frankrig og Danmark for SporTV, hvor det blev tid til en anekdote om danskeren.

I venskabskampen mellem Vasco da Gama og Ajax tilbage i januar 2013 jagtede danskeren Pedrinho bagfra, men let og elegant vippede han kuglen henover en sagesløs Eriksen.

- Jeg modtog bolden, men kunne ikke accelerere. Jeg kiggede i bakspejlet og så, hvordan han bare jagtede mig. Han anede ikke, hvem jeg var, siger den tidligere fodboldspiller med et smil ifølge Globo.

Pedrinho var kun på kontrakt i Vasco da Gama i få uger, inden han indstillede karrieren. Christian Eriksen vaskede hurtigt ydmygelsen af sig, da han har opnået store bedrifter sidenhen.

I mange år var han en stjerne i Tottenham, inden han valgte at prøve kræfter med Inter i Serie A. Flere spørgsmålstegn blev sat efter hjertestoppet sidste sommer, men 30-årige Eriksen har først for Brentford og siden for Manchester United vist, at han er tilbage på sit topniveau.

Nu er han aktuel for det danske landshold ved VM i Qatar. Her er man onsdag pisket til sejr mod Australien, hvis man vil holde håbet om videre deltagelse i live.

Nedenfor kan du se aktionen, hvor Christian Eriksen får sig en brasiliansk fodboldlektion.