Video : Tipsbladet
VM

Hjulmand: Jeg er frustreret og ked af det

Kasper Hjulmand er dybt skuffet over præstationerne under VM, som han har forberedt sig på i et helt år.

Tre kampe, én scoring, et enkelt point og en sidsteplads.

Det er status efter onsdagens 0-1-nederlag til Australien, som betød, at Danmark endte sidst i VM's gruppe D.

Landstræner Kasper Hjulmand erkender, at han slet ikke fik sine spillere til at præstere på det ventede niveau trods en meget lang og grundig forberedelse på slutrunden.

- Jeg har brugt et år af mit liv på at forberede det her. Vi vidste for et år siden, at vi skulle med, og arbejdet startede dagen efter, vi kvalificerede os.

- Jeg har i stort set alle mine vågner timer forsøgt at forberede os, så godt jeg kunne. Jeg er kæmpe frustreret, siger Hjulmand.

Landstræneren føler, at holdet har præsteret på et højt niveau i hele 2022 og helt op til VM-kampene.

Men præsterer man ikke under en slutrunde, får det omgående konsekvenser, forklarer han.

- Jeg synes, at vi hele vejen op til VM har spillet godt. Staben har arbejdet helt fantastisk, og jeg kan kun give dem kæmpestor kredit. Der er ikke en finger at sætte på det.

- Spillerne har arbejdet godt med en god indstilling, og der har ikke været én træning, hvor jeg ikke følte, de var til stede.

- Dem, der ikke har spillet, har gjort alt, men man har så kort tid og så få dage, hvor den skal rammes lige i røven, og det gjorde det ikke. Det er frustrerende.

Landsholdet samles først igen i marts 2023, hvor kvalifikationen frem mod EM 2024 skydes i gang.

Kasper Hjulmand forklarer, at han som landstræner må acceptere, at der går lang tid, før han får muligheden for at arbejde med sine spillere igen.

- Som landstræner har man så få kampe, og det er det, der er specielt ved at være det. Man er samlet så kort tid og så intenst, og specielt til slutrunder skal vi ramme niveau.

- Når man er klubtræner, er det en lang liga, og så spiller man lige efter, man har tabt, men nu går der fire år før næste VM, hvor man har flere kampe på kort tid, og hvor man skal være der.

- Det var vi ikke, og det irriterer mig. Jeg er frustreret og ked af det, siger Hjulmand.

/ritzau/