Video : Tipsbladet
Superliga

Anderledes transfer: Sådan bliver FCN betalt

FC Nordsjælland sælger Ivan Mesik, lyder det i flere italienske medier. Ifølge et lokalmedie scorer FCN ikke kassen i første omgang på spilleren.

Den danske klub FC Nordsjælland klarer sig strålende på banen og topper Superligaen, og også uden for banen kører det godt for den storsatsende klub, der udvikler gode spillere.

Men en af dem, man ikke helt er lykkedes med, er slovaken Ivan Mesik, der i 2022 har været udlejet til Odds BK.

Stopperen er nu permanent på vej væk fra FC Nordsjælland - ifølge italienske medier er det Pescara, der køber stopperen.

Mediet Il Pescara bringer nyt om spilleren og aftalen.

Klubben, der ligger nummer tre i den ene af tre Serie C-grupper, kæmper for at komme tilbage i den næstbedste italienske række, og her kommer Ivan Mesik altså til at spille en vigtig rolle.

Ifølge Il Pescara koster Ivan Mesik ikke Pescara noget som helst at købe til at starte med. Men lykkes klubben med at rykke op, skal FC Nordsjælland honoreres med 100.000 euro - svarende til godt 750.000 kroner. 

Samtidig får den danske klub 50 procent af indtægterne for en fremtidig transfer, så gør den slovakiske stopper det godt, ender FCN med at tjene fint på det, hvis han altså sælges videre.

Ivan Mesik står til at få en kontrakt, der løber frem til sommeren 2025, og klubben vil have en option på et år mere. Mediet fortæller videre, at forsvarsspilleren på tirsdag skal til lægetjek i den italienske klub.

Den 21-årige stopper tjener ifølge Il Pescara 260.000 i de første seks måneder af aftalen - det er vel at mærke nettoløn, altså efter skat og så videre. Og mediet beretter, at han kan tjene endnu mere i de kommende år, da der er diverse bonusser i aftalen med klubben.