Video : Tipsbladet
Superliga

Roony Bardghji slår fast: Jeg lyver ikke

FC København-kometen har hele sit liv måttet høre på spekulationer om, hvorvidt han i virkeligheden er ældre, end der står i papirene.

Når man bevæger sig rundt i fodboldmiljøet, kan man næsten ikke undgå at støde på de samme spekulationer gang på gang, når snakken falder på FC Københavns stortalent Roony Bardghji. Er han virkelig kun 17 år?

Ja, gu er han så. Det slår FC København-spilleren fast i et interview med Ekstra Bladet.

Roony Bardghji flyttede til Sverige fra Kuwait med sin familie, da han var ganske ung, og det er afgjort set før, at flytninge ikke helt kan leve op til den alder, der står i deres officielle papirer. Men familien Bardghji er ikke flytninge, og det er en meget væsentlig pointe i den her sag, fastslår FCK-spilleren, når han bliver sprugt til rygterne om hans alder.

- Vi kommer fra Kuwait. Vi flygtede ikke fra en krig. Vi kom, fordi min mor og far havde venner i Sverige, og de ønskede et bedre liv. Det var også bedre for os i forhold til at spille fodbold. Det var derfor, vi flyttede. Så jeg havde ikke brug for at lyve om min alder for at komme til Sverige. Jeg forstår det virkelig ikke, siger Bardghji til Ekstra Bladet.

FC København-talentet fortæller videre, at spekulationerne om hans alder har fulgt ham hele livet, og at de kun blev forstærket af, at han var markant bedre til fodbold end alle hans jævnaldrende. Roony Bardghji har ikke noget imod, at emnet bliver bragt op, fastslår han over for Ekstra Bladet.

Roony Bardghji kom til FC København fra Malmö FF som 14-årig, og han debuterede for "løvernes" førstehold i en alder af 16. Han er foreløbig noteret for 22 Superliga-kampe og fem scoringer.

I januar forlængede offensivspilleren sin kontrakt frem til udgangen af 2025.