Video : Tipsbladet
Superliga

Zohore tilbage i OB: Familien har holdt mig oppe

Kenneth Zohore er tilbage i Danmark, og i OB skal han kickstarte karrieren efter nogle svære sæsoner i England.

Nul minutter i denne sæson og 87 minutter i sidste sæson. 

Det er, hvad det er blevet til af førsteholdsfodbold det seneste halvandet år i West Bromwich, så det var tydeligt for enhver, at der skulle ske noget i januars transfervindue, og det gjorde der på sidstedagen, hvor angriberen vendte hjem til dansk fodbold og OB, som han også repræsenterede fra 2015 til 2016.

Den 29-årige angriber har underskrevet en kontrakt for resten af indeværende sæson, og han ser frem til at kickstarte karrieren i Ådalen, hvor han gjorde det glimrende under sit første ophold.

- Jeg har været her før, jeg kender klubben og havde en god tid i OB. Jeg synes, det var rigtig spændende, hvad OB præsenterede mig for, og det var i virkeligheden en nem beslutning, siger Zohore til Tipsbladet og fortsætter: 

- Jeg synes, jeg er i en god fysisk form, men jeg har ikke spillet så mange kampe, så det er klart, at jeg mangler noget kamptræning. Jeg har løbet og trænet, men det er aldrig det samme som at spille kampe. Jeg giver den så meget gas, jeg overhovedet kan, og så må vi se, hvad det bliver til.

Kenneth Zohore spillede Champions League-fodbold for FC København allerede som 16-årig, og han var ét af de absolut største talenter i sin generation. CV'et tæller da også fine meritter som 19 Premier League-kampe og mere end 100 kampe i Englands næstbedste række. De seneste par sæsoner er angriberen dog blevet slået en smule tilbage, men han er opsat på at vise, at der stadig er krummer i ham.

- Det har været mentalt hårdt. Jeg har haft nogle irriterende skader, som blev ved med at komme, så det har været noget hårdere mentalt end fysisk. Jeg har heldigvis haft en familie, som har været gode til at holde mit humør oppe, siger Zohore. 

- Jeg har været langt nede til tider, men det er egentlig ikke noget, jeg så godt kan lide at snakke om. Fodbold kan være hårdt mentalt, men jeg har også lært meget af modgangen. Jeg er blevet mere moden og kender alle sider af fodbolden. Nu ser jeg fremad.

- Selv om jeg kun er 29, føler jeg, at jeg har spillet fodbold i virkelig mange år, så jeg tager det stille og roligt og ser, hvad fremtiden bringer. 

Foruden OB og FC København har angriberen også repræsenteret Brøndby i Danmark, og han fastslår, at han har lært noget i alle klubber.

- Jeg har været i de tre klubber på forskellige tidspunkter af min karriere, og jeg har taget noget med mig fra dem alle. Jeg voksede op i FCK og var der i mange år – det var der, jeg lærte at spille fodbold. I Brøndby var der en træner (Thomas Frank, red.) , jeg kendte fra landsholdet, og jeg gjorde det godt. Og nu er jeg i OB for anden gang, slutter Kenneth Zohore.

Den 29-årige angriber befinder sig lige nu i Thailand, hvor han er på træningslejr sammen med sine nye holdkammerater. OB indleder foråret med en hjemmekamp mod Randers FC den 19. februar.