Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand uddyber fravalg af landsholdsprofiler

Kasper Hjulmand har uddybet sin beslutning om ikke at udtage Yussuf Poulsen og Thomas Delaney til landsholdet i denne omgang.

Kasper Hjulmands første landsholdstrup efter VM-skuffelsen byder på en del nye ansigter, men samtidig er der også flere velkendte navne, der glimrer ved deres fravær. 

Hverken Yussuf Poulsen eller Thomas Delaney er eksempelvis blevet udtaget til denne uges EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kazakhstan, men ifølge Kasper Hjulmand er der ikke tale om et 'farvel', men et 'på gensyn' til de to rutinerede spillere. 

Hjulmand peger på, at Yussuf Poulsen har haft et 'bøvlet 2022', og angriberen på det seneste ikke har vist nok i forhold til de spillere, der er med i landsholdstruppen.  

- Det er lidt det samme med Delaney, som jo har haft en lidt bøvlet tid i Sevilla. Han har også haft nogle skader. Han fik en relativt stor skade under VM. Han har arbejdet på at komme tilbage, og blev udlejet til Hoffenheim. Han har startet med at spille, men ikke med den kvalitet (han plejer at have, red.). Han er ikke helt tilbage på topniveauet, og han har også været ude af holdet i et par uger, siger Kasper Hjulmand. 

- Og det er selvfølgelig nogle kæmpestore overvejelser, fordi de har jo begge været megagode for os, og de er nogle fantastiske mennesker i vores trup. De har altid været nogle faste holdepunkter. Nogen, du kunne stole på, og hvor du ved præcis, hvad du får. Men omvendt er det præstationerne og niveauet på banen, som afgør, om man kommer med. Og når man ser på de fem midtbanespillere, vi har taget med i stedet for Thomas, så er de på et højt niveau nu, og de præsterer på et højt niveau hver eneste uge. 

Kasper Hjulmand understreger, at han bestemt ser Yussuf Poulsen og Thomas Delaney som landsholdsspillere i fremtiden. Landstræneren slår samtidig fast, at den store udskiftning i truppen ikke hænger sammen med, at han vil gå i en ny retning efter den forfejlede VM-slutrunde. 

- Sådan er det slet ikke for mig. Det er meget sjovt, for jeg har slet ikke tænkt sådan. Det er slet ikke sådan, at jeg efter VM har tænkt 'nå, nu skal der ske et eller andet'. Nej, jeg har egentlig gjort det, som vi altid gør det, siger Kasper Hjulmand. 

Landstræneren peger dog samtidig på, at det er meget normalt, at der gradvist vil komme nye unge spillere frem, som udvikler sig og banker på i forhold til spilletid.