Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Viborg FF - Randers FC

Kan Viborg FF slå Randers FC på hjemmebane for første gang siden 2006? Vi varmer op til opgøret her.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Jonas Hansen 
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffrfc #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
De grønblusede fra Domkirkebyen går ind til opgøret mod Randers FC med en stor portion selvtillid i bagagen. Sidste spillerunde bød på en 1-0-sejr over FC Nordsjælland. Det var den første sejr på hjemmebane i Superligaen siden den 12. september sidste år, hvor AC Horsens blev slået med 2-1.

Og det var uden profilen Elias Achouri og midtbanemotoren Jakob Bonde, at Viborg sikrede sig sejren i forrige runde. Nu er de to tilbage efter endt karantæne, og det er naturligvis et stort plus for viborgenserne, som i skrivende stund indtager en tredjeplads med 43 point.

Viborg har de seneste år haft det svært mod Randers, og vi skal faktisk tilbage til 2006 for at finde den seneste hjemmebanesejr mod kronjyderne.

Hvis Viborg skal have held med at gøre ondt på et godt organiseret og kompakt Randers-mandskab, kræver det, at Achouri leverer, som han har gjort hidtil i efteråret. Seks mål og to assists i otte kampe er det blevet til, og det var tydeligt mod FCN, at Jacob Friis og co. manglede tuneseren.  

Viborg FF må undvære skadede Nils Mortimer, Mads Lauritsen og Martin Agnarsson. Marokhy Ndione nævner Viborg ikke som skadet, så angriberen er blevet fravalgt af Jacob Friis. 

Randers FC:
Kronjyderne rider på en succesbølge for tiden. I seneste spillerunde kørte de Brøndby IF rundt på røv og albuer på Vestegnen. Randers formåede at gå højt på de gulblusede, og Jesper Sørensens tropper havde mere end svært ved at spille sig ud af presset. Det imponerende var da også, at de offensive Randers-spillere gang på gang formåede at blive farlige, når bolden blev erobret på Brøndbys banehalvdel.

Det er som om, Randers-spillerne har fået pustet nyt liv i sig, siden Rasmus Bertelsen overtog tjansen som cheftræner. Det er ikke til at vide, om Bertelsen igen vælger at gå højt på modstanderen og spille overfaldsfodbold. Det virkede i hvert fald efter planen mod Brøndby, men virker det mod Viborg?

Randers er det eneste ubesejrede hold i Mesterskabsspillet. I øjeblikket indtager de femtepladsen med 40 point. Tre point er der op til Viborg på tredjepladsen, så en sejr på udebane vil betyde, at Bertelsen og co. igen er med i kampen om bronzemedaljer og europæisk fodbold.

Randers FC må se bort fra Mikkel Kallesøe, Daniel Høegh og Frederik Lauenborg, mens Edgar Babayan er tilbage i truppen.

Karantæner:
Viborg FF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lund - Gaaei, Zaletel, Bürgy, Anyembe - Bonde, Grønning, Leemans - Said, Renato Junior, Achouri

Randers FC (4-4-2): Carlgren - A. Andersson, H. Andersson, Johansson, Kopplin - Klysner, Berg Johnsen, Enggård, Nordli - Bundgaard, Odey

Dom:
Randers ligner et hold, som ingen kan stoppe i øjeblikket. Viborg havde svært ved at skabe de helt store chancer mod FC Nordsjælland, og det bliver nok sværere mod et Randers-mandskab, som står godt i den defensive organisation. Vi tror, Randers rejser hjem med en smal 1-0-sejr.