Video : Tipsbladet
Premier League

Southgate bekymret over Brentford-stjerne

Gareth Southgate har svært ved at forstå, hvorfor Ivan Toney er blevet udelukket fra at træne med i Brentford.

Ivan Toney fik sin debut på Englands landshold tilbage i marts, da Brentford-stjernen blev indskiftet i EM-kvalifikationskampen mod Ukraine. 

Landskamp nummer to venter dog ikke lige rundt om hjørnet for Toney, der i mellemtiden er blevet idømt en mega-karantæne på otte måneder af det engelske fodboldforbund, på grund af overtrædelser af forbundets bettingregler. 

Ivan Toney må først spille igen til januar, men den 27-årige angriber må indtil september ikke engang træne med i Brentford, og den del af straffen har Gareth Southgate det svært med. 

- Jeg har talt med ham. Jeg ved forresten ikke, om det er tilladt, men hvis det ikke er, så kan de give mig karantæne, i stedet for at forlænge hans. Karantænen er, som den er. Jeg vil mene, at han har erkendt den og accepteret straffen. Det, der går mig på, er, at vi er nødt til tage os af folk, og han sidder ude med en skade i øjeblikket, lyder det, ifølge Daily Mail, fra Gareth Southgate. 

- Hvad gør han for at blive klar efter sin skade? Hvordan giver vi ham noget struktur i løbet af de næste måneder, så han udvikle sig selv og blive en bedre person i sidste ende, eller få oplevelser, han ellers ikke ville have fået?

- Jeg bryder mig ikke om idéen om, at vi bare efterlader nogen, at de ikke får lov til at være en del af fodboldfællesskabet. Jeg føler ikke, at det burde være sådan. Jeg mener ikke, at det er sådan, at de bedste rehabiliteringsprogrammer fungerer. 

Gareth Southgate spår endvidere, at Ivan Toney vil komme stærkt tilbage, når Brentford-stjernen har udstået sin straf. 

Den engelske landstræner understreger samtidig, at Toney stadig er i spil til at blive udtaget til EM-slutrunden i Tyskland næste år.