Video : Tipsbladet
Superliga

Enige eksperter: De overlever i Superligaen

Peter Sørensen og Kenneth Emil Petersen giver sit bud på, hvem der overlever nedrykningskampen i Superligaen.

AC Horsens gik på vinterpause med henholdsvis otte og 14 point ned til AaB og Lyngby, og det er derfor noget af en overraskelse, at der er lagt op til en sand neglebider i sidste spillerunde af Superligaen. 

De tre nedrykningstruede klubber er nemlig helt lige på 27 point før sidste runde, og alle hold kan i princippet ende med at trække det længste strå.

Særligt spændende bliver det i Horsens, hvor de gulklædte østjyder tager imod formstærke Lyngby, der netop har taget en livsvigtig sejr mod AaB på Lyngby Stadion.

Nordjyderne går dog ind i sidste runde med en væsentlig fordel, da de har den bedste målscore. Det betyder, at de kan nøjes med uafgjort mod Silkeborg på Aalborg Portland Park, hvis Horsens og Lyngby ligeledes deler pointene. 

AaB må også anses som favoritter til at blive oppe, hvis man spørger Viaplay-eksperter og tidligere Superliga-spillere Peter Sørensen og Kenneth Emil Petersen.

- Jeg tror stadig på, at AaB overlever. De har Silkeborg hjemme, som ikke har noget at spille for. Nu har vi jo lige set tysk fodbold, det havde Mainz heller ikke, men ødelagde det alligevel for Dortmund. AaB må simpelthen overleve. Oppe i mit hoved har jeg svært ved at forestille mig, at de skulle rykke ned, fortæller Kenneth Emil Petersen, der tidligere har tørnet ud for AaB, til Viaplay.

'KEP' refererer til sidste spillerunde i Bundesligaen, hvor Mainz, der ikke havde noget at spille for, slukkede Dortmunds gulddrømme med en 2-1-sejr. Det kan også blive tilfældet med Silkeborg, der kan blive den helt store skurk i Aalborg. 

Peter Sørensen deler Kenneth Emil Petersens analyse og påpeger særligt én faktor, der bliver afgørende for AaB.

- De skal bare sørge for, at Allan Sousa bliver klar. De har ikke vundet siden han gik i stykker, fortæller han. 

Allan Sousa har siddet ude med en skade siden starten af maj og har ikke været i aktion i de sidste tre Superliga-kampe, hvor AaB har tabt til Lyngby og Midtjylland og spillet uafgjort med OB.

De sidste kampe i nedrykningsspillet bliver fløjtet i gang lørdag klokken 14.00.