• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Lars Gram-Hanssen

Efter Hjulmand-rygter: Så gør man det helt forkert

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand og andre udenlandske trænere er på det seneste blevet rygtet til Ajax, men ifølge en af Amsterdam-klubbens tidligere trænere vil det være en stor fejl at ansætte en udlænding.

Af Lars Gram-Hanssen

Ajax begår en stor fejl, hvis klubben ansætter Kasper Hjulmand eller en anden udenlandsk cheftræner. 

Sådan lyder den klare vurdering fra den tidligere Ajax-træner Aad de Mos, efter at Amsterdam-klubben på det seneste er blevet kædet sammen med Kjetil Knutsen og Kasper Hjulmand

I et interview med SoccerNews kommer Aad de Mos med en tydelig opfordring til den nye Ajax-sportsdirektør Sven Mislintat. 

- Jeg vil råde ham til ikke at begå den fejl, som mange af hans forgængere har begået. Så gør man det helt forkert. Ajax drager fordel af at have en hollandsk træner, der forstår, hvad Ajax-DNA betyder. Det mangler en udlænding forståelse af, mener jeg, lyder det, ifølge Ajax Showtime, fra Aad de Mos. 

- Det her kan blive Mislintats første dumhed, hvis der kommer en udlænding ind, medmindre han kommer med Nagelsmann. Han vil være undtagelsen, men jeg tror bare ikke, at det er realistisk økonomisk. 

Aad de Mos, der vandt to mesterskaber med Ajax i firserne, råder i stedet Sven Mislintat til at ansætte trænerlegenden Louis van Gaal, der i december stoppede som hollandsk landstræner. 

Tipsbladet har også talt med Morten Olsen om rygterne, der sætter Kasper Hjulmand i forbindelse med Ajax. Det interview kan du læse HER