Uskarpe Esbjerg kunne ikke knække Soligorsk

Esbjerg spillede torsdag aften 0-0 hjemme mod Shakhter Soligorsk og er dermed ude af Europa League-kvalifikationen med et samlet nederlag på 0-2.

Esbjerg leverede en sløj indsats og måtte tage fra Hviderusland med et skidt udgangspunkt i bagagen, da vestjyderne for en uge siden gæstede Shakhter Soligorsk i Europa League.

John Lammers' mandskab skulle her til aften forsøge at revanchere 0-2-nederlaget fra det første opgør, og Esbjerg viste fra start, hvorfor man forinden blev regnet for at være favoritter til at gå videre til tredje kvalifikationsrunde.

Værterne var spildominerende og tillod ikke hviderusserne at få megen tid på bolden, men havde svært ved at skabe de helt store målchancer.

Rodolph Austin havde til gengæld i flere tilfælde held med at finde Adrien Petre med en skærende bold op i midten af banen, hvilket det blandt andet var tilfældet efter et lille kvarter, hvor Petre vendte rundt og fik afsluttet fra distancen. Bolden ramte jorden og skabte problemer for keeper Klimovich, som dog fik pareret bolden til siden.

Esbjerg fortsatte trykket efter pausen, men Superliga-klubben måtte desuden se sig nødsaget til at tillade gæsterne at få mere plads i kontrafrasen, og efter en times spil fik Igor Burko en god mulighed.

Wingbacken slap igennem i højre side og slog et fladt indlæg ind under mål, som Daniel Anyembe var tæt på at sende i eget mål. Jeppe Højbjerg fik dog fat i den kiksede clearing.

I løbet af anden halvleg forsøgte Esbjerg sig blandt andet med indskiftninger af Yuri Yakovenko, Mark Brink og Mathias Kristensen, men hverken ukraineren eller danskerne kunne ændre på kampens resultat, selvom Yakovenko rent faktisk tegnede sig for en stor mulighed efter 71 minutter og headede på overliggeren hele to gange i de døende minutter.

Soligorsks Julius Szöke blev desuden præsenteret for sit andet gule kort i de dødende minutter, men opgøret sluttede 0-0, og Esbjerg er dermed ude af Europa League-kvalfikationen med et samlet nederlag på 0-2.