• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Fyret for ikke at acceptere lønnedgang i coronakrisen: Ingen forstår det

Foto: Getty Images

Alex Song og otte holdkammerater blev fyret med meget kort varsel for ikke at have skrevet under på en lønnedgang i Sion.

Af Kenneth Jensen

Spillerforeningen i Schweiz kæmper lige nu en kamp for tidligere Arsenal-spiller Alex Song og otte andre, der er blevet fyret med meget kort varsel i klubben Sion, efter de ikke valgte at skrive under på at gå ned i løn.

Fyringerne, der formentlig ender på bordet hos FIFA, skete for 10 dage siden, og nu har Alex Song valgt at tage bladet fra munden og fortælle, hvad der foregik, da han og holdkammeraterne blev fyret.

 Det gør midtbanespilleren i et interview med RMC Sport.

- Vi spillede træningskamp om fredagen, og så skulle vi mødes med præsidenten om mandagen. Siden tirsdag. Vi fik intet nyt.

Læs også:Schweizisk klub fyrer ni stjerner: De nægtede at gå ned i løn

- Så fik vi en WhatsApp-besked tirsdag eftermiddag, hvor der stod, at vi alle skulle skrive under på et stykke papir, hvor vi gik med til, at vores løn ville blive sænket. Så vi i stedet ville tjene omkring 90.000 kroner.

- Vi skulle returnere papirerne den efterfølgende dag ved middagstid. Vi modtog dette uden yderligere forklaring, siger Alex Song.

Der var altså ikke meget tid til at suge luft ind.

- Jeg er fodboldspiller, så det er ikke mit job (at kigge på papirerne, red.). Der er folk, som måtte kigge på de papirer. Jeg kunne ikke skrive under på det, og vi havde ingen diskussioner.

Læs også:Genoa-danskere kan få schweizisk konkurrent på midtbanen

- Alle klubber taler diskuterer det i dag. Vores kaptajn vidste intet. Vi besluttede os for ikke at skrive under på dette dokument, for vi ville have snakken.

- Jeg har ikke misvedligeholdt noget. Alle klubber taler med deres spillere i forsøget på at finde løsninger. Vi ved ikke, hvad der skete. Det er der ingen, der ved, siger Alex Song til RMC Sport.

Alex Song spillede i Sion fra august 2018 til marts 2020.

Udover Song blev Pajtim Kasami, Johan Djourou, Ermir Lenjani, Xavier Kouassi, Seydou Doumbia, Mickaël Facchinetti, Christian Zock og Birama Ndoye fyret.

Læs også:Jess Thorup lejer ung midtbanespiller i Serie A-klub

Læs også:Dagens Spilforslag: Sion på pointjagt mod stærke Basel

Læs også:Klubpræsident får 14 måneders karantæne

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

LIVE: Kæmpe chance

AC Horsens møder ærkerivalerne fra Vejle Boldklub søndag i Superligaen. Hvem vinder? Følg opgøret her - LIVE, minut f...

Mere Superliga

Fokus