• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Hård dom: Schmeichel-beslutning var en katastrofe

Foto: Getty Images

Leicesters beslutning om at sige farvel til Kasper Schmeichel beskrives nu som decideret katastrofal.

Af Lars Gram-Hanssen

Kasper Schmeichel var en sikker sidste skanse for Leicester i 11 sæsoner indtil sidste sommer, hvor den engelske klub valgte at sælge den danske landsholdsmålmand til Nice. 

Leicester fik dog ikke fundet en solid erstatning for Schmeichel, og søndag rykkede danskerklubben så ud af Premier League efter en skrækkelig sæson, hvor man indkasserede hele 68 mål i 38 kampe. 

Mediet The Athletic har efter Leicesters nedrykning analyseret de forskellige årsager til nedturen, og her nævnes Schmeichels afgang som en stor faktor i nedturen.

- Beslutningen om at sige farvel til målmand og anfører Kasper Schmeichel har vist sig at være en katastrofe. Schmeichel ønskede at blive, men han ønskede en længere kontrakt end det Leicester var klar til at tilbyde ham. Hans høje løn var en faktor i den beslutning, skriver The Athletic. 

Også den engelske landsholdslegende Gary Lineker, der selv spillede for Leicester i mange år, har efter Leicesters nedryking rystet på hovedet af afskeden med Kasper Schmeichel og det manglende indkøb af en erstatning for danskeren. 

- Først og fremmest hentede de ikke en erstatning for Schmeichel. Det var det første problem, lød det i weekenden fra Lineker i BBC's Match of the Day-udsendelse. 

Ingen retur denne sommer
Kasper Schmeichel er på det seneste blevet rygtet tilbage til Leicester, men ifølge The Athletic-journalist Rob Tanner er sådan et skifte ikke en mulighed denne sommer. 

- Der er ingen chance for, at han vender tilbage, nu hvor Leicester er rykket ned, for Leicester vil ikke være i stand til at betale hans løn. De matchede ikke den kontrakt, han blev tilbudt i Nice, siger Rob Tanner til Tipsbladet. 

Kasper Schmeichel åbnede ellers døren for en Leicester-retur tidligere på måneden, men ifølge Rob Tanner bliver det næppe som spiller, at danskeren vender tilbage til den engelske klub. 

- Jeg tror, at han formentlig refererede til, at der i fremtiden kan dukke en trænerrolle op. Jeg regner med, at Kasper vil være interesseret i at blive træner, når han en dag lægger handskerne på hylden, siger Rob Tanner. 

Den franske avis L'Equipe skrev for et par uger siden, at Kasper Schmeichel til sommer kan forlade Nice. Men en retur til Leicester ser altså ikke ud til at være en mulighed i denne omgang.