Manchester City og Everton hentede begge smalle sejre

Både Manchester City og Everton vandt med 2-1 i Premier League.

Manchester City hænger lidt i bremsen, når man ser på stillingen i Premier League. Med hele otte point op til Chelsea på førstepladsen, så var det med kniven for struben, at Manchester-klubben tog imod Swansea. En sejr var simpelthen nødvendig, hvis ikke London-klubben skulle komme for langt væk.

Og selvom det holdt hårdt, så leverede Pellegrinis tropper, da de vandt med 2-1 hjemme på Etihad. De fik sig dog et chok, da Wilfried Bony efter kun ni minutter bragte gæster i front på et flot mål, hvor ivorianeren tog bolden med i feltet med brystet og sikkert sparkede den i kassen bag Courtios.

Der skulle dog kun gå yderligere ti minutter før, der igen var balance i regnskabet. Således kunne Navas med et skarpt slået fladt indlæg finde en helt umarkeret Jovetic tæt for mål, der let kunne prikke bolden i nettet til 1-1.

I anden halvleg kunne Yaya Toure sikre sejren, da han efter en times spil flot kunne gøre det til 2-1. Fernandinho finder på ægte brasiliansk vis ivorianeren i feltet med hælen, der kunne sparke bolden flot i målet bag den tidligere Arsenal-keeper Fabianski.

Mod slutningen f kampen kom specielt Shelvey tæt på udligningen, men føringen holdt til slutfløjtet, og dermed følger Manchester City med Chelsea i toppen af Premier League, nu kun et point efter Southampton på andenpladsen, der først mandag spiller ude mod Aston Villa.

I Liverpool havde Everton besøg af et formstærkt West Ham-mandskab, der før lørdagens kamp ikke havde tabt i fem kampe i træk. Den gode stime første da også til, at både manager Sam Allardyce og spiller Diafra Sakho blev kåret til ligaens bedste i sidste måned.

Hjemmeholdet var inden dagens kamp lidt skuffende placeret på en tiendeplads i ligaen, så der var brug for en sejr i den blå del af Liverpool. Og den fik de. På mål scoret af belgieren Lukaku i første halvleg og Osman i anden kom sejren i land, og så gjorde det ikke så meget, at Zarate kunne udligne den tidlige føring.