Ronaldo har en travl tid foran sig. Foruden fodbolden er der også en skattesag, som han skal se til.

Det kom nok bag på de fleste, da A Bola skrev historien om, at Cristiano Ronaldo havde besluttet sig for, at han ville forlade Real Madrid ovenpå den skattesag, der kører mod ham. Men hvad går det hele ud på. Hvis du ikke lige er med på, hvad der foregår, så er der en nem gennemgang her.

Det spanske skattevæsen har anklaget Ronaldo for skattesvindel, der skulle have stået på mellem 2011 og 2014 for sammenlagt 110 millioner kroner. Ifølge anklageskriftet har spilleren undgået at betale pengene helt bevist. Det afviser Ronaldos advokater dog.

I et interview med portugisiske Expresso har spillerens advokater udtalt, at spilleren ikke vidste noget om, og at han ikke kunne have vidst noget om det.

Når det kommer til skattesager, så har Lionel Messi også været igennem en, hvor han tilmed blev dømt. Det var for 30 millioner kroner, og han fik en straf på 21 måneders fængsel, men da straffen var under to år, så undgik han at komme bag tremmer.

Ronaldos advokater har i den forbindelse gjort alt for, at de to sager ikke minder om hinanden. For dem handler det ikke om, at Ronaldo har forsøgt at undgå at betale skat, men at han har betalt forkert. Han skulle være fortalt, at han kunne betale sin skat på indkomsten af billedrettigheder mellem 2011 og 2014 i det sidstnævnte år i stedet for hvert enkelt år.

Forløbet bliver nu sådan, at der vil blive foretaget afhøringer de næste seks måneder, hvorefter anklageren vil finde frem til om anklagerne bliver fastholdt. Ronaldo får to måneder til at erklære sig skyldig eller uskyldig.

Strafferammen er helt op til syv år, men hvis Ronaldo erklærer sig skyldig, så falder straffen til to år. Dommerne i sagen bliver desuden tre kvinder. Caridad Gomez Mourelo, samt Eva og Victoria, som man ikke kender efternavnene på.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?