Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Krummer i Brøndbys talenter

Tipsbladet.dk zoomer ind på 21. spillerunde i Superligaen.

Dansk fodbolds bedste række er tilbage, og det var den på rigtig dansk manér. Mål, dramatik, rødt kort og udsatte kampe.

Selv om vinteren har været mild, har der været masser af regn, og den regn gav altså problemer med banen i Aarhus, så opgøret mellem AGF og Randers først spilles på et senere tidspunkt, mens blæst gav problemer i forhold til Farum Park og udsatte opgøret mellem FC Nordsjælland og AC Horsens til på onsdag.

Heldigvis blev der også spillet fodbold, og her er nogle af de ting, vi lærte af opgørene.

FC København er i store problemer i Superligaen

Testkampene i opstarten var med blandet resultater for Ståle Solbakkens mandskab, og det var et forvarsel til fredagens Superliga-opgør mod Esbjerg. Her endte FC København med at tabe med 0-1 til bundholdet, og nederlaget presser i den grad FCK, som kan være syv point efter FC Midtjylland, hvis FCM vinder over Lyngby mandag aften.

Solbakken må have panderynker, for der er fortsat ikke mange af de spillere, han hentede i sommer, der leverer. "Kalle" Johnsson har leveret fint i FCK-målet, og Victor Nelsson er der masser af perspektiv i, men folk som Karlo Bartolec, Bryan Oviedo, Pep Biel, Jens Stage og Michael Santos har ikke hævet niveauet på FCK-holdet. Det er også for tidligt at forvente meget af Mikkel Kaufmann, mens Ragnar Sigurdsson i forsvaret mangler kampform. De to kom til her i januar.

Læs også:BIF-træner om OB-angribers skub: En svinestreg ud over det sædvanlige

Så med Viktor Fischer skadet og med en aldrende Dame N'Doye kan det være svært at se, hvordan FCK skal kunne klare sig i tre turneringer, uden det går ud over Superligaen. At hente syv point på FC Midtjylland kan vise sig at blive en tand for besværligt for FC København-holdet, der har savnet afgørende kvalitet hele sæsonen. 

Talenter fik - for en stund - Brøndby til at glemme Wilczek og Kaiser

Det er nye tider i Brøndby IF, hvor stjernerne Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar ikke længere er til træner Niels Frederiksens rådighed. I stedet skal han bruge folk som Samuel Mraz, Morten Frendrup og Anis Ben Slimane.

Og de leverede varen og fik for en stund folk til at glemme de gamle profiler.

På en svær bane og under svære forhold viste Brøndby klassen, da det blev til en hårdt kæmpet sejr på 2-0 ude over OB. Sejren kom i hus, fordi Brøndby søgte marginalerne. Som da bolden dumpede ned for fødderne af Anthony Jung, der tidligt i opgøret gjorde det til 1-0. Og som da Lasse Vigen Christensen scorede til 2-0 på et skud, der blev afrettet.

Det var en perfekt start for Niels Frederiksen, der så fine præstationer fra de to 18-årige Anis Ben Slimane og Morten Frendrup på midtbanen.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Lyngby BK

Med sejren rykkede Brøndby IF et par skridt nærmere at sikre sig en plads i top seks. Og for BIF vil det være noget af et blåstempling af talentudviklingen, hvis de unge spillere kan være med til at løfte holdet.

Også fordi det kun er lidt mere end et år siden, at Alexander Zorninger startede med 11 udlændinge og efterfølgende sagde, at talenterne i Masterclass ikke var gode nok.

Nedrykningskampen spidser til - SIF er ude

Silkeborg IF tabte søndag hjemme mod AaB, og klubben fra Søhøjlandet ligner en stensikker nedrykker. Lige nu er der seks point op til Esbjerg og syv op til Hobro i tabellen. Sæsonen igennem har man i ledelsen overvurderet truppen, og i januar solgte man så sin bedste spiller på sidstedagen i transfervinduet i form af Ronnie Schwartz. Den eneste, der var garant for mål. Betydningen af det salg kom allerede søndag. Nu kan man hverken score eller holdet et rent bur. 0-2 tabte man hjemme til AaB.

Det virker til, at SIF har været ukoordineret og dårligt forberedt til de to transfervinduer. Man har hentet spillere, der ikke har løftet niveauet på førsteholdet, og samtidig har man glemt lidt, hvad det er, man vil. Bare to egenudviklede spillere var der på banen søndag mod AaB.

Omvendt har Esbjerg nok hentet mange spillere ind på lejeaftaler, men satset gav allerede pote i første runde af foråret mod FCK. Den imponerende sejr kom på baggrund af hårdt arbejde, hvor Søren Reese spillede en fremragende kamp i det centrale forsvar. Hvor Ante Erceg arbejdede hårdt på kanten, og hvor Rafal Kurzawa viste sin imponerende sparketeknik og stod for assisten til Rodolph Austins mål. Man glemmer nok lidt, at Kurzawa for lidt under et år siden var en spiller, FCM gerne ville beholde, men vurderede til at være for dyr.

Nu er det helt åbent mellem Esbjerg og Hobro, hvor sidstnævnte så ganske sløje ud i nederlaget ude mod SønderjyskE. Det ligner en gyser mellem de to klubber, og også hold som AC Horsens og SønderjyskE gør klogt i at blive ved med at hive point, så de ikke bliver fedtet ind i nedrykningskampen.

Læs også:Brøndby-chef: Mere dansk identitet som klub

Læs også:Glad Brøndby-anfører efter sejr: En dejlig holdpræstation

Læs også:Irriteret OB-stopper: Vi har tilløb til en masse chancer