• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

FC Nordsjælland sender spillere hjem: Usikkerheden er største trussel

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Usikkerheden omkring hvornår der igen kommer indtægter gør, at FC Nordsjælland nu også sender Superliga-spillerne hjem fra arbejde.

Af Torsten Kjems Hansen

FC Nordsjælland var seneste uge den første Superliga-klub til at sende administrative medarbejdere hjem som følge af corona-virussen og i forhold til regeringens hjælpepakker.

Tirsdag udvider klubben nu også tiltaget, så det nu også gælder spillerne i Superligatruppen.

Læs også:Overblik: Disse danske klubber sender spillerne hjem

Dermed kan FC Nordsjælland også inkludere spillerne i ordningen omkring regeringens tre-parts-aftale, der blandt andet kan hjælpe med at kompensere lønudgifter til virksomheder, der er økonomisk berørt og trængt af corona-krisen. 

Administrerende Direktør Søren Kristensen siger i den forbindelse:

-Lige nu er usikkerheden den største trussel mod vores branche. Vi ved, at vi pt. ingen indtægter har, men vi stadig har alle udgifterne, hvis ikke vi afskediger mennesker og medarbejdere, som fortjener bedre. 

- Det vi ikke ved, er hvordan og hvornår transfermarkedet kommer i gang igen, om vi får de penge andre klubber i udlandet skylder os, hvornår vi kan spille fodboldkampe igen, om der må komme tilskuere på stadion, hvilken indflydelse det her får på sponsorsiden osv. 

- Derfor føler vi, at det vil være uansvarligt overfor alle vores ansatte, og deres familier, ikke at benytte os af denne mulighed, når nu både Spillerforeningen og vores egen brancheorganisation har sagt god for modellen.

-Vi kommer til at kalde spillerne tilbage på arbejde så snart, at vi har fået en dato på, hvornår vi kan spille fodbold igen og myndighedernes retningslinjer muliggør det. Indtil da vil vi have et stående beredskab af behandlere og mentaltrænere til rådighed for alle spillerne, som de kan trække på, hvis de får et behov for det, mens de er sendt hjem fra arbejde.

Beslutningen efterlader nu FC Nordsjælland med kun halvdelen af ledelsen og et udvalgt antal nøgle-medarbejdere tilbage på arbejde. 

Læs også:Ærgerlig på Hareides vegne: Sportens verden kan være uretfærdig

Læs også:Quiz: Sidste spillerunde i Superligaens grundspil

Læs også:Brøndby melder ud: De fleste ansatte er sendt hjem

Læs også:FCM sender medarbejderne hjem: Vi er dybt berørte af krisen

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.