Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCK: Vi skal hurtigere identificere interessante spillere i Skandinavien

FC København leder efter spillere på en anden måde end for nogle år siden. Der er blevet meget hårdere kamp om de skandinaviske spillere.

FC København har flest penge i dansk fodbold, men set i det store billede er de danske mestre en lille fisk i den store europæiske andedam. 

Ikke desto mindre er det år efter år FC København, der forsvarer de danske faner i Europa, og derfor er løverne også nødt til at have en trup, der ikke bare kan vinde Superligaen, men også begå sig i de europæiske turneringer. 

Og det er en vanskelig opgave.

Læs også:Bendtner om første FCK-mål: Nu er vi i gang

26-årige Frederik Leth, der er Head of Scouting & Analytics i FC København, fortæller, at klubben de senere år har ændret tilgangen til at finde nye spillere. Hvor FCK tidligere var bygget på et fundament af spillere fra Skandinavien, støder man nu på spillere fra blandt andre Kroatien, Uruguay, Spanien og Cypern i truppen.

- Den gamle FCK-model gik typisk ud på at hente en spiller til to millioner euro i Allsvenskan. Dengang kunne man mere være afhængig af sin baghave end i dag. Vi skal se muligheder i Skandinavien, og Brian Fonseca, den ene af vores to chefscouts, har Norden som sit område, mens Lars Højer har resten af verden. Men det er ikke nok, siger Frederik Leth i et interview med Tipsbladet og uddyber:

- For spillerne i Skandinavien er blevet dyrere og bliver solgt hurtigere. Hvis en spiller har haft en god halvsæson i Allsvenskan i dag, kommer han hurtigere uden for vores rækkevidde. Det stiller nogle andre krav til os.

Læs også:Nicolaj Thomsen: Det har ikke klikket på samme måde som i AaB

- Vi skal være i stand til hurtigere at kunne identificere de interessante spillere i Skandinavien, så vi kan få dem, inden de bliver for dyre. Vi skal være med i den første bølge af interesserede klubber.

Du kan læse hele interviewet med FC Københavns Frederik Leth i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.. 

Læs også:FCK-talent kan få dansk pas inden for kort tid: Drømmer om landsholdet

Læs også:Stephan Andersen overvejer fremtiden: Kunne være fedt med et eventyr

Læs også:Sydbank Pokalen: FCK skal til Køge eller Aalborg