• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FCM-boss: Vi sælger profiler til sommer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Claus Steinlein forventer, at FC Midtjylland kommer til at sælge ud af klubbens profiler. Spørgsmålet er bare hvem og for hvor meget.

Af Troels Bager Thøgersen & Anders Dehn

Coronavirussen har ikke gjort meget godt i verden, men én ting har den dog forbedret: FC Midtjyllands trup. Havde det ikke været for pandemien, ville klubben have solgt nogle af dens profiler i sommeren 2020, vurderer Claus Steinlein.

Men nu går den ikke længere. FCM-direktøren forbereder sig på, at han må tage afsked med flere af holdets bærende spillere til sommer.

- Der er vi i en anden situation end sidste år. Da var der corona, markedet var lukket. Vi havde lovet nogle spillere (at de ville blive solgt, red.), men kunne godt få dem med et år mere. Nu har de brugt et år mere, end nogle af dem havde forventet. Til gengæld fik de muligheden for at spille Champions League, så det har ikke været med armen på ryggen. De synes også, det har været fedt at tage et år ekstra, siger Claus Steinlein til Tipsbladet.

Bliver I nødt til at sælge nogen den her gang?

- Ja, vi har ikke den samme trup (til næste sæson, red.). Der skal vi se, om vi ligesom de andre gange kan forbedre os på nogle pladser. Kan vi sælge en og finde nogle, der er bedre på nogle andre punkter? Er der nogle af de unge? Det er den balance, vi skal i gang med. Vi skal købe nogen, vi skal udvikle nogen, og samlet set skal vi få det til at gå op i en højere enhed.

FC Midtjylland har kurs mod endnu et mesterskab, hvilket i givet fald vil være klubbens tredje titel på tre sæsoner. Derudover har holdet spillet Champions League-gruppespil. Den slags succes har det med at gøre spillerne attraktive for andre klubber.

Folk som Frank Onyeka, Alexander Scholz og Erik Sviatchenko har hver især luftet drømmen om et stort skifte, men Claus Steinlein vil ikke ud med, hvem han forventer at sælge.

- Der er nogle af dem, hvor vi skal se, hvem der bliver solgt. Hvem får vi det rigtige tilbud på? Og så hele det her corona-spøgelse. Hvad betyder det for transfermarkedet? Lige nu er der ingen, der får sindssygt mange penge ud af fodboldklubber i Europa. Fodboldbranchen har mistet rigtig mange penge, men der er også mange klubber, der skal bygge nye hold op. Når jeg siger 'klubber', er det nogle af de helt, helt store rundt om i Europa, siger direktøren.

De største klubber er ifølge Steinlein nøglen til at varme det fastfrosne transfermarked op.

- Når de store klubber køber, er det som et dominospil. Så bliver brikkerne sendt af sted. Der ligger vi bare nede på lag tre-fire. Så det er jo, om Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Manchester City. Køber de ind på øverste hylde?

- Bliver Paul Onuachu solgt for 250-300 millioner, så skal Genk købe en ny spiller, og så køber de måske en for 50. Så det er, om de dominobrikker bliver sat i gang.

Mandag medgav cheftræner Brian Priske, at Evander meget vel kunne være en af dem, der bliver solgt. Han udgør den ene del af en eftertragtet midtbanetrio sammen med Onyeka og Jens-Lys Cajuste.

- Vores tre centrale midtbanespillere er alle tre unge, gode, dynamiske og har potentiale. Så lad os se, om vi har en, to eller tre af dem, når vinduet lukker. Chancen for, at vi har tre, er minimal. Der kan godt være, der er en enkelt tilbage, siger Claus Steinlein.

Læs her, hvordan Evander selv forholder sig til transferrygterne.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus