• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Fyldte for meget i LBK - forsøgt solgt til England

Foto: Getty Images

Lyngby-chef forklarer, hvorfor det bare ikke gik med Emre Mor i den kongblå trøje.

Af Ole Hoffskov

FC Nordsjælland havde stor gavn af den dansk-tyrkiske offensivspiller Emre Mor.

Han nåede i en kort periode at etablere sig som en stor stjerne på klubbens Superliga-mandskab, og i sommeren 2016 blev Emre Mor solgt til storklubben Borussia Dortmund for et kæmpe millionbeløb.

Nogle få kilometer væk i Lyngby kunne man ikke forløse offensivspilleren. Talentet fejlede ikke noget, men Emre Mors personlighed var i vejen, og derfor måtte De Kongeblå opgive dansk-tyrkeren og sende ham til Farum.

Klubben forsøgte imidlertid at sende ham endnu længere væk end til naboerne. Det fortæller Lyngbys sportschef Birger Jørgensen, der samtidig kalder Emre Mor for sin største svipser.

- Vores nuværende U17-landstræner Søren Hermansen var dengang A+-træner, og han sagde; "når jeg står op om natten og skal pisse, tænker jeg kraftedeme på Emre Mor". Lige så sød og rar, Emre han er, og lige så god en fodboldspiller, han er, lige så meget fylder han bare morgen, middag og aften. Det stod på i lang tid, og på et tidspunkt var vi ved få nok, siger Lyngby-bossen i Købmændenes Klub på Discovery+.

De Kongeblå talte med et par engelske klubber, men Emre Mor endte med at få ophævet sin kontrakt for at tage til FC Nordsjælland for nul kroner.

- Rygterne går på, at vi vist nok kunne have fået en lille skilling, men Torben Jensen (tidligere Lyngby-formand, red.) sagde "vi skal kraftedeme ikke have penge for nogen, der ikke kan opføre sig ordentligt". Vi rummede Emre big time, men det var for meget til sidst, fortæller Birger Jørgensen. 

23-årige Emre Mor tørner nu ud for Celta Vigo, men han får sjældent spilletid i den spanske klub.

Du kan se mere om Emre Mors tid i Lyngby Boldklub i videoen i toppen af artiklen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus