• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Langer ud efter FCK-ledelsen: Med dette setup er dominansen i fare

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere bestyrelsesmedlem i PSE, Aldo Petersen, kritiserer ledelsen i FC København. Han er bange for, at FCK med de nuværende ejere ikke kan samle stafetten op igen.

Af Ole Hoffskov

Onside viste søndag aften et mere end to timer langt interview med Ståle Solbakken, og en stor del af tiden brugte han på at kritisere bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment.

Massiv kritik bliver bestyrelsen også mødt med andre steder.

Heller ikke Aldo Petersen, der i slutningen af 90'erne sad i selvsamme bestyrelse, har ret meget pænt at sige om de folk, der bestyrer butikken på Østerbro. 

I begyndelsen af 2019 tilbød Aldo Petersen og en gruppe udenlandske investorer at købe Parken Sport & Entertainment, og de havde afsat knap tre milliarder til projektet, der blandt andet skulle gå til at renovere Parken. Aldo Petersen og co. blev blankt afvist af bestyrelsen med Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen i spidsen.

Nu har han naturligvis noteret sig Ståle Solbakkens angreb på bestyrelsen.

- Ståle er et stolt menneske, og han føler sig helt tydeligt ikke godt behandlet af bestyrelsen. Men jeg vil gerne stille spørgsmål ved, om det her drejer sig om Ståle? Eller drejer det sig i virkeligheden om, at FC København er i fare for at miste sin magtposition, siger Aldo Petersen til tipsbladet.dk.

Ifølge Aldo Petersen er svaret et rungende "ja".

- Man tager ikke de nødvendige tiltag i Parken for at bevare positionen – det gælder sportsligt, men det gælder også som ledende virksomhed. Det her drejer sig ikke om Ståle vs. bestyrelsen, det drejer sig om, at når en virksomhed ikke udvikler sig, så stagnerer den, og det er de tegn, jeg ser i Parken lige nu, siger han og fortsætter:

- Man har simpelthen haft det for nemt i de seneste 10 år, hvor der ikke har været den store konkurrence fra de andre danske klubber. FC Midtjylland er der nu, og jeg tror også, at AGF tager store skridt, når de får et nyt stadion. Her og nu har FC Midtjylland overhalet FC København, og jeg er nervøs for, om FCK kan samle stafetten op igen.

- Med det budget, FC København har og længe har haft sammenlignet med konkurrenterne, skal de kunne gøre som Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain og Barcelona og vinde mesterskabet otte eller ni ud af 10 gange. Det har de ikke været i stand til, og det har gjort vejen til Europa vanskeligere, og den bliver ikke nemmere de kommende år.

Ajax bør være målestokken
Ståle Solbakken fastslår i interviewet i Onside, at den nuværende bestyrelse mangler viden om fodbold, og ifølge den tidligere FCK-manager har bestyrelsen hverken "hjertet eller hjernen, der skal til for at trække de store strategiske linjer".

Læs også:- Hvis nogen tror, vi beklager Zanka-interviewet, tager de helt fejl

Ifølge Aldo Petersen er det mere noget helt tredje, der mangler.

- Jeg synes, det er hårdt at bruge ord som ”hjerne” og ”hjerte”. I min verden er det mere lysten til at investere, der ikke er der, siger Aldo Petersen og uddyber:

- Der skal investeres i nye og bedre træningsfaciliteter, en renovering af Parken og naturligvis i spillertruppen. Der er blevet talt om manglende fodboldforstand i bestyrelsen – jeg vil mere kalde det manglende investeringslyst. Kunder skal tænke ”wauw”, når de træder ind i Parken, men nu bliver man mødt med reaktionen, at det ser ud, som det gjorde for 20 år siden. Og det er rigtigt. 

Han er heller ikke imponeret af FC Københavns meritter på transfermarkedet. På det punkt er han i oppposition til især Ståle Solbakken, der stolt fremviser sine resultater fra transfervinduerne. 

- FC København bryster sig af nogle gode resultater på transfermarkedet, men ifølge mine udregninger har de en nettoomsætning på 40 millioner kroner for de seneste fem år, fordi man skal medregne de årlige afskrivninger på spillertruppen. Det er for lidt. Jeg havde gerne set en strategi om, at man ville være tættere på eksempelvis en klub som Ajax.

- Når FC København har lavet et godt salg, har de fået omkring 60-70 millioner kroner. Her kan Ajax jo fremvise nogle salg på mellem 300 og 400 millioner kroner. Der kan FCK efter min overbevisning også sagtens nå op. Men det kræver en større satsning, lyder det fra Aldo Petersen.

FCK risikerer at miste en skjult værdi
Det er godt et år siden, at Aldo Petersen sammen med en række udenlandske investorer blev afvist i indgangen til Parken.

Den dag i dag kalder Aldo Petersen stadig FC København for "interessant", men han mener, at de kort, bestyrelsen har på hånden, bliver dårligere og dårligere.

- I disse coronatider er det svært at sælge noget som helst. Prisen på FCK alene er faldet med 35-40 procent på børsen i år, men en coronakrise kan bestyrelsen selvfølgelig ikke forudse. FC København er fortsat interessant for investorer, men det kræver den rette strategi, og den findes ikke i den nuværende ejerkreds, siger Aldo Petersen og fortsætter:

- Jeg er bange for at FC København med det nuværende setup ikke vil dominere dansk fodbold i de kommende år. Og problemet er ikke, om træneren hedder Jess Thorup eller Ståle Solbakken. 

Bliver FC København mindre interessante for andre investorer, hvis de sportslige resultater udebliver i en længere periode?

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 9. spillerunde

- Det er helt givet. Man finder ingen investorer i Danmark. Der er ikke tradition for, at rigmænd forelsker sig i fodboldklubber. Det er der meget få eksempler de seneste 10 år.

- Da jeg bankede på døren sammen med en række udenlandske investorer i 2019, så vi især på, at FCK har en enorm høj placering på UEFA's rangliste. Det er en skjult værdi i sig selv. Den risikerer man at sætte over styr. FC København har været i Europa i otte ud af de seneste 10 sæsoner, og det har man været ekstremt heldige med. Det er der vel i omegnen af fem procent chance for, siger Aldo Petersen.

Heldige, siger du. Har FC København ikke bare været gode?

- Selvfølgelig har de været gode. Men tag et hold som Atalanta. Dem vil et dansk hold kun slå én ud af 10 gange. Men jo, de har da afgjort været gode, og det skal de sørge for at blive ved med at være.

- FC København har et enormt slagkraftigt hold på papiret, men hvad med i næste sæson? Uden Europa bliver det svært at lokke lige så dygtige spillere til, og jeg er sikker på, at klubben allerede vil møde udfordringer i det kommende transfervindue. Den helt store katastrofe rent økonomisk vil være, hvis FCK ikke kvalificerer sig til Europa næste år. 

Du blev afvist af FCK-ledelsen sidste år - er du i virkeligheden bare en bitter mand?

- Det vil FC København da nok skyde mig i skoene, at jeg er, men jeg er slet ikke bitter. Det er en bestyrelses ret at afvise de tilbud, der måtte komme. Jeg er nervøs på FC Københavns vegne, men jeg ønsker klubben alt det bedste. Også med de nuværende ejere. Jeg savner bare, at de investerer og kommer med en klar plan. Nu har Ståle fået al skylden, og så er Jess Thorup hentet ind som den store redningsmand. Det vil jeg se, før jeg tror det. 

Vil du ikke betegne dit forhold til FCK's bestyrelse som anstrengt?

- Jeg har slet ikke noget forhold til bestyrelsen, slutter Aldo Petersen.

Tipsbladet.dk har foreholdt FC København udtalelserne fra Aldo Petersen. Klubben har ikke ønsket at svare på kritikken. 

Læs også:Ny nedtur for FCK: Historisk overhaling af FC Midtjylland

Læs også:Medie: Brøndby jagter 29-årig målmand

Læs også:Så Ståle-interviewet: Min kone var træt af, at det var så langt

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus