Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - november

Tipsbladet.dk er klar med Månedens Hold i Superligaen.

Årets næstsidste måned er gået på hæld, og det blev endnu en måned med massiv FC Midtjylland-dominans i Superligaen. Ulvene sidder solidt på førstepladsen, mens FC København kæmper for at holde sig til.

I den modsatte ende af tabellen ser det ikke spor lysere ud for Silkeborg IF, der ligner en stensikker nedrykker, men det er heller ikke mange sejre, det bliver til for Hobro IK og Esbjerg.

Vi har set på de bedste individuelle præstationer i november.

Her er Månedens Hold i Superligaen:

Målmand: Karl-Johan Johnsson, FC København
FC København holder nogenlunde trit med FC Midtjylland, og det kan løverne i høj grad takke Karl-Johan Johnsson for. Den svenske målmand blev FCK's redningsmand mod både Hobro og Brøndby, og det er imponerende, som han har grebet chancen og henvist Superligaens bedste målmand de seneste to sæsoner, Sten Grytebust, til bænken. 

Læs også:Marcondes inden Brøndby: Jeg plejer at score

Højre back: Mads Døhr Thychosen, FC Nordsjælland
Mads Døhr Thychosen startede november med at afsone en karantænedag, men gjorde en god figur, da han vendte tilbage med opgøret mod Randers FC som prikken over i'et. Her var den tidligere FCM-spiller flyvende i begge ender af banen og lavede blandt andet en assist. 

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland
Erik Sviatchenko får pladsen på Månedens Hold, men det kunne også have været makkeren Alexander Scholz, der dog er blevet fravalgt, fordi han ikke fik spilletid mod Silkeborg IF i seneste runde. De to danner med afstand Superligaens bedste stopperduo i øjeblikket, og Sviatchenko formår oveni at være ekstremt farlig på offensive dødbolde. Hvis Sviatchenko drømmer om at komme med til EM, kan han ikke sælge sig selv meget bedre, end han gør i øjeblikket. 

Central forsvarer: Sebastian Hausner, AGF 
Der er et stort talent på vej i Aarhus. 19-årige Sebastian Hausner har spillet fast hele november, og AGF har vundet samtlige kampe med den unge mand på banen. Hausner fungerer rigtig fint med rutinerede Niklas Backman ved sin side, og AGF-talentet flyder desuden godt i feltet på hjørnespark. I 4-2-sejren over SønderjyskE fik han sågar lavet en assist. 

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF 
Han er ikke den mest iøjefaldende spiller på AGF-mandskabet, men Casper Højer Nielsen gør et stabilt og godt stykke arbejde uge efter uge. Han spiller fast hver eneste gang og har en stor aktie i århusianernes fire sejre på stribe. 

Højre midtbane: Awer Mabil, FC Midtjylland
Awer Mabil får pladsen på Månedens Hold et mulehår foran Mustapha Bundu fra AGF. Den australske landsholdsspiller var især god i topkampen mod FC København, hvor han var meget uheldig ikke at krydre sin assist med et mål. Til gengæld scorede han i den efterfølgende runde mod OB. Sidder tungt på positionen som højre kant på Superligaens tophold.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 18. runde

Central midtbane: Rezan Corlu, Lyngby Boldklub
Tre mål og to assists blev det til for Rezan Corlu i den forgangne måned, og det er med til at understrege, at han er én af de mest formstærke spillere i Superligaen netop nu. Han er Lyngbys helt store kreative kraft i offensiven, og mon ikke, de også klapper lidt i hænderne i Brøndby IF, der som bekendt ejer Rezan Corlu. 

Central midtbane: Vito Hammershøy-Mistrati, Randers FC
November bød på et imponerende comeback af Vito Hammershøy-Mistrati. Fra ikke rigtigt at kunne bide sig fast på Randers-mandskabet fik han chancen mod AaB og greb den med en forrrygende præstation. Den tidligere Hobro-spiller både scorede og assisterede i nævnte opgør, og han kom også på tavlen mod SønderjyskE. Mistrati har pludselig fundet sig selv. 

Venstre midtbane: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland 
Mikkel Damsgaard er for alvor ved at folde sit enorme talent ud. Talentet har været der hele tiden, men FCN-profilen har den seneste måneds tid vist, at han er blevet langt mere stabil og ikke mindst kampafgørende. Målene er begyndt at komme, og det skal blive spændende at følge Mikkel Damsgaard resten af sæsonen. Kan han fastholde niveauet, er der ingen tvivl om, at FCN har ham på lånt tid. 

Angriber: Dame N'Doye, FC København
FCK-stjernen bør ikke være i noget, der minder om topform, men det behøver han tilsyneladende heller ikke at være for at gøre en afgørende forskel. Dame N'Doye bidrog med afgørende oplæg mod både Hobro og Brøndby IF, og mod FC Midtjylland fik han selv scoret. Det er imponerende, hvad snart 35-årige N'Doye præsterer for FC København, og hvad han kan holde til. 

Angriber: Sory Kaba, FC Midtjylland
Sory Kaba har overordnet ikke været noget stort hit i FC Midtjylland, men han var god i den forgangne måned. I topkampen mod FC København scorede han to forløsende mål, og han gjorde det også rigtig fint i den efterfølgende kamp mod OB, hvor han var ophavsmand til begge scoringer. Er det nu, Sory Kaba for alvor viser, hvorfor han er FCM's dyreste indkøb til dato? 

Læs også:Vil spille i Århus under stadionbyggeri: Jeg vil i hvert fald ikke til Randers

Læs også:Europæisk gyser for dansk fodbold: FCK skal afværge katastrofen

Læs også:3. december: Rasmus Falk tog til FCK og satte fynske hjerter i brand