Video : Tipsbladet
Superliga

Vil spille i Århus under stadionbyggeri: Jeg vil i hvert fald ikke til Randers

Direktør Jacob Nielsen håber, det nye stadion i Aarhus kan bygges i etaper, så AGF kan blive ved med at spille i sin hjemby. Han vil nødig til Randers, hvor AGF sjældent vinder.

Man siger, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, men gør det modsatte sig også gældende? Er intet så godt, at det ikke er skidt for noget?

I går trådte Salling Fondene og Lind Invest frem og tilbød Aarhus Kommune en halv milliard kroner til en ny løsning for Ceres Park og området omkring stadion. Hvilket jo er glædeligt. Men det kan også tvinge AGF til at spille sine hjemmekampe et andet sted, mens byggeriet står på.

Læs også:Vild donation til nyt Aarhus Stadion: Klar med halv milliard

Det vil administrerende direktør Jacob Nielsen dog gerne undgå. Eftersom Aarhus ikke har andre egnede stadioner, håber han, at stadion kan bygge i etaper, så holdet kan blive, hvor det er nu. Og dermed undgå at spille i Horsens eller Randers.

- Jeg vil i hvert fald ikke til Randers, der vinder vi aldrig oppe ... Nej, jeg synes det er mest oplagt at blive, jeg har svært ved at forestille mig et alternativ. Men det er klart, at det kan vi blive tvunget til, og det afhænger af dem, der skal bygge det, og det er kommunen. Men jeg mener, det er realistisk. Og vi er også en lejer, der betaler ret meget for at bo der, så vi har nok også lidt medindflydelse, siger Jacob Nielsen til Århus Stiftstidende.

AGF har ikke vundet i Randers i fem et halvt år. 

Læs også:Halv milliard til nyt stadion i Aarhus: Naturligt at opstille en række krav

Det er ikke kun et nyt stadion, der skal bygges i Aarhus. En forudsætning for, at Salling Fondene og Lind Invest donerer de 500 millioner, er, at kommunen og parterne finder en gangbar løsning for hele området, der også omfatter indendørshaller, væddeløbsbane og skoven.

Det er foreløbig planen, at første fase af byggeriet skal klares til 2023, og at den sidste del står færdig i 2026.

Flere andre danske klubber er de seneste år lykkedes med at spille videre på egen bane, mens stadion bygges om. Det gælder eksempelvis Esbjerg fB, Randers FC og SønderjyskE, der aktuelt er ved at "lukke" stadion af med tribuner på alle sider af banen.

Læs også:AGF: Vi skal bygge det bedste stadion i Norden

Læs også:Rigmand bag nyt Aarhus-stadion: Det er en donation, ikke en aktiv involvering

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud