• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Halv milliard til nyt stadion i Aarhus: Naturligt at opstille en række krav

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De 500 millioner kroner til et nyt stadion i Aarhus kommer ikke af sig selv. Det kræver en gangbar løsning, der fungerer for hele området omkring stadion, og at kommunen gør sin del af arbejdet.

Af Anders Dehn

Det tyder på, at julen faldt ekstraordinært tidligt i Aarhus i år. Allerede på decembers første hverdag lovede Salling Fondene og Lind Indvest en halv milliard kroner til et nyt stadion i byen, men ligesom rigtige julegaver forudsætter god opførsel hos modtageren, forudsætter donationen, at en række krav opfyldes.

Før de to lokale velgører uddeler gaven, skal Aarhus Kommune have udarbejdet en forundersøgelse, der ser på mulighederne for området omkring stadion. Finder de den rette løsning, kommer de 500 millioner kroner i spil.

Læs også:Flere kommuner skyder DBU's stadiondrømme ned: Alternativerne er få

Den løsning skal være den rette for både Ceres Park og Arena, Væddeløbsbanen og de grønne områder, der omkranser AGF's hjemmebane. Derudover skal der også laves en langsigtet driftsplan for det nye stadion.

- Når man bidrager og går forrest med områdets bedste for øje, er det også naturligt at opstille en række forudsætninger for et nyt stadion og stadionområdet. Herunder at vi anser Aarhus Kommune for at være en væsentlig aktør og bidragsyder i helhedsløsningen for projektet. Hvis vi skal løfte vores fælles ambitioner, kræver det et stærkt samarbejde mellem alle involverede parter, siger Henrik Lind, ejer af Lind Invest, i en pressemeddelelse.

Læs også:AGF-direktør stikker til byrådet: I skal bare sparke et straffespark ind

Her fremgår det også, at parterne først efter endt forundersøgelse vil vurdere, om de skal gå videre med projektet - og altså have de store pengesedler op ad lommen. Foreløbig er der afsat fem millioner kroner til forundersøgelsen.

- Med den potentielle donation kan vi skabe nogle nye smukke rammer i et enestående område til gavn for de mange. Jeg er derfor overordentligt glad for, at Salling Fondene og Lind Invest vil bidrage så markant til byens udvikling. Allerede i dag er der tale om en unik del af Aarhus, men der er mulighed for yderligere at realisere områdets store uforløste potentiale, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Aarhus Kommune sætter efter planen gang i forundersøgelsen i det nye år.

Læs også:DBU vil også se på nyt stadion i Aarhus: Det er en fantastisk fodboldby

Læs også:Vild donation til nyt Aarhus Stadion: Klar med halv milliard

Læs også:AGF-formand: Forkert branche hvis man er bange for at præstere

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: SønderjyskE - AaB

Det blev til et exit torsdag i Europa, så nu skifter fokus permanent til Superligaen for det danske mandskab Sønderjy...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.