Flere kommuner skyder DBU's stadiondrømme ned: Alternativerne er få
Foto: Getty Images
Landshold

Flere kommuner skyder DBU's stadiondrømme ned: Alternativerne er få

En rundringning til 14 jyske og fynske kommuner viser, at Aarhus ligner det eneste bud på en kommune, der vil huse et nyt nationalstadion med plads til 25.000 i Vestdanmark.

En ny aftale bevarer Parken som hjemmebane for det danske fodboldlandshold frem til 2022, men DBU's ønske om at kunne råde over to nationalstadioner med plads til endnu flere tilskuere er fortsat uafklaret.

Og det er ikke sådan lige til at finde en kommune, som vil lægge jord til et nyt nationalstadion.

Det viser en rundringning, som Jyllands-Posten har foretaget til 14 kommuner i Jylland og på Fyn, der alle har et hold i landets bedste eller næstbedste fodboldrække.

Langt de fleste af de 14 kommuner afviser blankt idéen om at ville skabe det ønskede nationalstadion i Vestdanmark, som skal have plads til 25.000 tilskuere, mens eksempelvis Odense ikke har fundet grund til at reagere på eller diskutere DBU's udmelding af visionerne.

Læs også:DBU ønsker nyt stadion til Landsholdet: Minimum 50.000 tilskuere

I bl.a. Horsens, Viborg, Haderslev, Esbjerg og Aalborg er borgmestrene bekymret for, at hvordan det store nationalstadion skal finansieres.

Rundringningen indikerer således, at Aarhus er det eneste bud på en kommune, som vil huse det nye nationalstadion, men DBU-direktør Jesper Møller er ikke enig i, at det er sådan, det forholder sig.

Kolding-borgmester Jørn Pedersen påpeger samtidig, at der hurtigt kan opstå et dillemma for kommunerne. For kan man tillade sig at udsætte andre nødvendige investeringer til fordel for et nyt, stort stadion?

Aarhus Kommune har indtil videre afsat 2 mio. kr. til den videre proces omkring et nyt stadionprojekt, men borgmester Jacob Bundsgaard ønsker ikke sætte en deadline for en endelig afklaring.

Læs også:Nyt nationalstadion: Man kan ikke holde økonomien sammen bare på sport

Flere af Bundsgaards borgmesterkollegaer anser dog Aarhus for at være den mest fornuftige placering af et nationalstadion.

- De har bl.a. indbyggertallet til det, så det er mest naturligt, at det ender der. Så kan det jo også være en trøst for dem, når nu de ikke kan slå Randers FC i Superligaen, siger Torben Hansen, borgmester i Randers, til Jyllands Posten.

Over for tipsbladet.dk har AGF-direktør Jacob Nielsen tidligere udtalt, at det vil være et stort selvmål af Aarhus Kommune, hvis man ikke gør alt, hvad man kan, for at få det nye nationalstadion til byen.

Læs også:Nyt klubhus og kunstgræsbaner: Kommune investerer millioner i Brøndby IF

Læs også:DBU's stadionplaner under luppen: Analytiker er skeptisk

Læs også:Nye stadionlys i Parken: Lever op til højeste internationale standard