Video : Tipsbladet
Superliga

Mikkel Damsgaard meldte fra til U21-landsholdstur: Her er forklaringen

Superliga-profilen Mikkel Damsgaard fra FC Nordsjælland har meldt fra til U21-holdet, der i dag tager til Tyrkiet.

Uden nogen forklaring fra hverken DBU eller FC Nordsjælland blev det tirsdag meldt ud, at den 18-årige FC Nordsjælland-profil Mikkel Damsgaard har valgt at trække sig fra det U21-hold, der denne tirsdag rejser til Tyrkiet for at vise sig frem for U21-landstræner Albert Capellas i en uges tid.

Og derfor blev der spekuleret i - specielt på sociale medier - at det store talent var på vej til at blive solgt fra FC Nordsjælland, hvor Feyenoord skulle være lune på at hente Mikkel Damsgaard.

Men sådan forholder det sig ikke. Ikke hvis man spørger FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen.

- Det er i hvert fald ikke noget, jeg er blevet orienteret om, siger FCN-træneren til tipsbladet.dk og forklarer årsagen til, at Damsgaard ikke er med:

- Han blev ankelskadet i kampen i Aalborg (13. december), og derfor tog vi ham ud af kampen. Det var ikke nogen stor skade, men det er ikke blevet bedre hen over julen. "Dams" ville ikke kunne have spillet og trænet på 100 procent, så Jacob Penalver (chefen for sundhedssektoren i FCN, red.) valgte i samarbejde med Albert Capellas og DBUs lægestab at lade ham blive hjemme.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

Men Mikkel Damsgaard er ikke mere skadet, end at han kan tage med FC Nordsjælland-holdet til Ghana på fredag. Her skal førsteholdet på en dannelsesrejse og til Ghana for at se og møde den øvrige del af organisationen bag FC Nordsjælland. Det skal udvikle dem som mennesker og samtidig give en bedre forståelse af, hvad det er for nogle vilkår, en del af holdkammeraterne kommer fra.

Og Flemming Pedersen synes derfor, det er ærgerligt, at der fortsat er to, der må melde afbud til Ghana-turen. Peter Vindahl Jensen og Magnus Kofod Andersen kan ikke kan tage med, da de er på U21-landsholdet i øjeblikket. Turen til Ghana har nemlig meget høj prioritet for FC Nordsjælland.

- Det er et dilemma, at de to ture ligger oven i hinanden. Ghana-turen var arrangeret inden DBUs tur. Og det bringer også spillerne i et dilemma. Vi støtter selvfølgelig op om, at spillerne skal på landsholdet, men spørgsmålet er, om ikke de er bedre tjent med at tage en tur til Ghana, hvis man ser på den enkelte menneskes udvikling. Hvis man tilsidesatte både FCN og DBUs interesser, kunne man som voksne mennesker sætte sig ned og se på, hvad der ville være bedst for den enkelte - at tage på en dannelsestur eller med U-landsholdet, lyder det fra Flemming Pedersen.

Og klubben fra Farum har investeret massivt i turen til Ghana, fordi man tror på, at menneskelig dannelse og indbyrdes relationer kan sikre flere point i løbet af en sæson.

- Vi tager jo ikke derned primært for træningens skyld, men vi tager derned for at se en anden del af verden og se en anden kultur. For at opnå en større forståelse for, hvor nogle af holdkammeraterne er fra.

Læs også:Den store nytårsquiz: Hvad sker der i 2020?

- Jeg husker tydeligt, da jeg selv var dernede første gang for tre år siden. Hvor overrasket jeg blev. Jeg var ikke klar over, at det var så fattigt i landet, og det var faktisk meget fint at komme ud og se. Jeg havde selv fået en masse at vide inden og havde set billeder, men man bliver altså bare påvirket på en anden måde - også følelsesmæssigt - når man ser det selv. Alle vores ungdomsspillere har været dernede, og det er sådan, at U19-holdet skal derned en gang om året nu, siger FC Nordsjællands træner.

Mens U21-landsholdets tur er fra den 7. til den 13. januar, er FC Nordsjællands tur til Ghana den 10. til den 17. januar. Og forklaringen på, at de to ture ramler sammen, er - ifølge Flemming Pedersen - at landsholdssamlingen denne gang ligger tidligere, end den har gjort de senere år.

SIdste år var det dog allerede fra den 10. januar, U21-landsholdet var afsted, men når man vil så tidligt afsted, forpligter man så også over for spillerne, mener Flemming Pedersen.

- Når det ligger så tidligt, begynder DBU jo at skulle tage ansvar for spillernes opstart. Det er et kæmpe ansvar at påtage sig. Vi har heldigvis været i god dialog med landstræner Albert Capellas om, hvad Peter Vindahl og Magnus Kofod har brug for, lyder det.

FC Nordsjælland skal i denne opstart på to træningslejre i udlandet. Den anden er en tur til Spanien, hvor fokus vil være på spillet og kombinationerne.

Læs også:Avis: 40 Lobotka-millioner kan være på vej til FC Nordsjælland

Læs også:Helten Marcondes: Midtjylland-ophold har gjort det lettere for mig

Læs også:Medier: Hollandsk klub siger farvel til dansker