Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

OB-træner roser Lucas Andersen: Han er AaB's suverænt bedste spiller

Ifølge Jakob Michelsen er det ikke tilfældigt, at Lucas Andersen netop har spillet for Danmarks A-landshold. Det er, fordi han er god og også AaB's bedste spiller.

Da Lucas Andersen kom på banen for landsholdet tirsdag aften, var det hans første optræden for Danmark i fire år. Det var dels udslaget af, at Yussuf Poulsen fik fri efter Schweiz-kampen, dels et stærkt 2019 for AaB.

Forud for OB's kamp i Aalborg udpeger cheftræner Jakob Michelsen da også Andersen som AaB's bedste spiller. Han påpeger dog samtidig, at Andersen ikke er den eneste på det nordjyske hold med en for- eller nutid på et landshold.

- Når man tager deres suverænt bedste spiller og fjerner ham, så er det selvfølgelig et anderledes fodboldhold, end når han er med. Sådan er det på mange af de subtophold, der er fra nummer tre til nummer ti i øjeblikket, siger Michelsen til OB's hjemmeside.

Læs også:Optakt: AaB - OB

- Der er en grund til, Lucas Andersen lige har spillet på det danske landshold. Det er selvfølgelig, fordi det er en rigtig dygtig spiller. Det kan man i øvrigt sige om flere AaB-spillere. Der er en grund til, de har seks spillere deres startopstilling, som enten har været på det danske, på det svenske eller på det norske A-landshold.

De spillere er Jacob Rinne (Sverige), Iver Fossum (Norge), Jakob Ahlmann, Jores Okore, Kasper Kusk og altså Lucas Andersen (Danmark)

Læs også:OB-træner slår fast: Jeg er ked af det

Sidstnævnte døjede med en skade i ugerne op til landskampspausen. I de to kampe, hvor han sad helt over, og den ene, hvor han sad 76 minutter på bænken, fik AaB 0 point. Samlet målscore: 1-8.

Playmakeren vendte dog tilbage til startopstillingen i udekampen mod Hobro IK, som AaB vandt med 2-1. Andersen stod for oplægget til Iver Fossums mål.

AaB-OB spilles fredag klokken 19.

Læs også:Lucas Andersen: Vil kickstarte min landsholdskarriere igen

Læs også:Lucas Andersen: Jeg blev taget med bukserne nede

Læs også:Karakterer: Danmark fik pligtsejren med de nye på banen