Optakt: Lyngby BK - Brøndby IF
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Lyngby BK - Brøndby IF

Der venter en ganske spændende kamp i Lyngby, hvor hjemmeholdet indtil videre har spillet stærkt. Udeholdet kommer fra en fin derbysejr.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #lbkbif

Holdnyt:
Lyngby BK:
Oprykkerne fra Lyngby Boldklub har indtil videre haft en fin sæson og står noteret for 16 point efter de første 12 runder. Til sammenligning er det samme pointantal som AaB, der har forventninger om at komme i top seks.

Lyngby har bare fået fire point på udebane i sæsonen, så det er hjemme på egen bane, at pointene er væltet ind. Seks kampe har kastet fire sejre af sig på Lyngby Stadion.

Og nu er det så Brøndby, der gæster Lyngby, hvor hjemmeholdet vil forsøge at få taget yderligere skridt væk fra bunden. Aktuelt er LBK 13 point foran SIF, mens Esbjerg, der er næstsidst, er syv point efter. Det ser altså godt ud for Christian Nielsens mandskab.

Martin Ørnskov har været ude med en skade den seneste tid, og ude var Frederik Gytkjær og Adnan Mohammad også senest. De to senere er dog blevet klar og er med i Lyngbys trup til kampen.

Rezan Corlu er også til rådighed: Han kan spille mod den klub, han er udlejet fra.

Brøndby IF:
Niels Frederiksen har været udfordret i starten af sin tid i Brøndby, hvor holdet efter en fin start med masser af point gik i stå. Heldigvis for Frederiksen kunne han og Brøndby gå til landsholdspause med tre point, da ærkerivalerne FCK blev besejret i Brøndby.

Nu venter så en tricky udekamp mod Lyngby, der har gjort det ganske fint indtil videre i denne sæson.

Læs også:FCK's reserver tævede Brøndby: Nicklas Bendtner i målhumør

Niels Frederiksen havde pæn succes med at spille op i en 3-5-2, og det er ventet, at han igen går med opstillingen, der ser ud til at passe ret godt til det materiale, der er til rådighed.

Brøndby er uden Simon Tibbling, Kasper Fisker og Joel Kabongo, mens kampen også kommer for tidligt for Tobias Børkeeiet. Lasse Vigen Christensen var skadet senest og er det fortsat, og så har der været spørgsmålstegn ved både Dominik Kaiser og Hany Mukhtar. Kaiser trænede i ugen fuldt med igen efter sin forfærdelige skade mod FCK, mens Mukhtar angiveligt har døjet med en skade. Brøndby kan dog ånde lettet op over, at de begge er blevet så klar, at de er med i kamptruppen.

Karantæne:
Lyngby BK: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen - Tshiembe, Geertsen, Winther - Fosgaard, Rømer, Enghardt, Da Silva - Corlu, Nielsen, Marcussen

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Rosted - Larsson, Kaiser, Radosevic, Mukhtar, Jung - Hedlund, Wilczek

Profilen:
Dominik Kaiser har spillet en fremragende sæson for Brøndby, og det så meget voldsomt ud, da han blev skadet mod FC København. Det var Rasmus Falk, der fik et rødt kort, efter han stemplede Kaiser i ansigtet. Tyskeren måtte sys med mange sting, men er klar igen. Og er han 100 procent, kan han meget vel få en ny og afgørende rolle for Brøndby.

Vidste du, at..:
Flere spillere møder deres tidligere klub. Kasper Jørgensen fra Lyngby kan møde sin tidligere klub, og Rezan Corlu er udlejet fra Brøndby til Lyngby i denne sæson. Patrick Da Silva har også en fortid i Brøndby. Martin Ørnskov er formentlig skadet, men også han har en fortid på den københavnske Vestegn.

Læs også:En million på spil for Lyngby mod Brøndby: Det er mange penge for os

Dom:
Det tegner til at blive en særdeles spændende kamp, hvor alle udfald er i spil. Hjemmeholdet har vist sig stærkt på egen bane med 12 af 18 mulige point, mens Brøndby omvendt kommer med en frisk derbysejr og vind i sejlene.

Ikke mindst fordi Niels Frederiksens 3-5-2 system så ganske lovende ud, og nu skal Brøndby så vise, om holdet også kan bruge systemet i kampe, man formentlig kommer til at dominere.

Det tror vi, at Brøndby kan, og at de blå-gule kommer fra udekampen mod Lyngby med en sejr. 2-1 til Brøndby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - september

Læs også:Superligaens bedste: AaB og Lucas Andersen er i spidsen