• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

En million på spil for Lyngby mod Brøndby: Det er mange penge for os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er lige knap en million kroner i forskel på at ligge nummer syv og nummer ti, når tv-pengene skal uddeles efter den kommende Superliga-runde. Det beløb gør en stor forskel i en lille klub som Lyngby.

Af Anders Dehn

Der er ekstra god grund til at anstrenge sig i den kommende Superliga-runde for de 14 hold. Efterfølgende skal den første tredjedel af denne sæsons tv-penge nemlig uddeles, og der kan være stor forskel på et par placeringer.

Tag eksempelvis Lyngby Boldklub. Holdet kan, hvis alt går vel, ligge på syvendepladsen, men det kan også blive, hvor det er: på tiendepladsen. Det er der godt og vel en million kroners forskel i tv-penge på.

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge

Det er måske ikke alverden for ligaens store klubber, men for en oprykker og økonomisk lilleput som Lyngby er alle millioner vigtige.

- En million er måske ikke mange penge for Brøndby eller FCK, men for en klub som Lyngby med et langt mindre budget er en million kroner mange penge, så dem vil vi selvfølgelig gerne have fingre i. Når det er sagt, vil vi også være tilfreds med en tiendeplads, som er bedre, end vi har budgetteret med – både resultatmæssigt og spillemæssigt, siger Mads Byder, talsmand for ejerkredsen Friends of Lyngby, til lokalavisen Det Grønne Område.

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - september

Lyngby møder Brøndby IF, og holdet kan i teorien også overhale netop de blågule på sjettepladsen. Det kræver dog, at Lyngby vinder med fem mål.

De kongeblå oprykkere går ind til kampen med nogle gode resultater bag sig. Holdet har fået syv point i de seneste tre Superliga-runder, og vi skal således en måned tilbage i tiden for at finde det seneste Lyngby-nederlag.

Kampen mod Brøndby spilles søndag klokken 18.

Læs også:Gytkjær stortrives i Polen: I Danmark er der ramaskrig over en knaldperle

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: 3-5-2 pynter i Brøndby

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 12. runde

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.