Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Randers bruger førstekeeper i pokalen: Ingen grund til at løbe nogen risiko

Patrik Carlgren skal spille Randers FC's pokalkamp mod Viby IF, mens reservemålmand Jonas Dakir bliver sparet. Carlgren har nemlig karantæne i Superligaen.

I sæsonens to hidtidige kampe i Sydbank Pokalen har Jonas Dakir vogtet målet for Randers FC. Opgørene i pokalturneringen er den eneste spilletid, som reservemålmanden får på førsteholdet.

I aften spiller holdet så igen i Sydbank Pokalen, men det bliver uden Dakir i målet. Cheftræner Thomas Thomasberg har i stedet valgt, at det normale førstevalg, Patrik Carlgren, skal spille.

Læs også:Thomsen om favoritværdighed: Der er sket større overraskelser i pokalen

Det handler dog ikke om, at Dakir ikke har gjort det godt nok. Tværtimod bliver Dakir sparet, for Carlgren har karantæne i de næste to Superliga-kampe.

- Der er ingen grund til at løbe nogen risiko med Jonas Dakir i forhold til skader. Han skal blot træne let og forberede sig til kampen mod Lyngby på søndag. Det bliver Carlgren, der står mod Viby, og så lader vi U19-keeper Johannes Frahm sidde på bænken, som han også kommer til på søndag, siger Thomas Thomasberg til Randers Amtsavis.

Læs også:Superliga-profil er anmeldt til politiet i svindelsag

Carlgren fik rødt kort allerede efter 28 minutter af søndagens kamp mod Brøndby IF, hvilket altså har udløst karantænen. Dermed kommer svenskeren tidligst i kamp igen i Superligaen på den anden side af landskampspausen, nærmere bestemt den 22. november mod FC Nordsjælland.

Aftenens pokalkamp er en del af runde 4, og vinderen kvalificerer sig til kvartfinalerne i foråret. Kampen spilles på Cepheus Park i Randers, fordi Viby Idrætspark ikke har lysmaster til en aftenkamp, hvorfor opgøret måtte sparkes i gang klokken 14, hvis det ikke var blevet flyttet. Da ville de fleste af holdets spillere være på arbejde eller i skole.

I stedet er der kickoff klokken 19 i Randers.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Tidspunkt fastsat: Her skal der trækkes lod til pokalturneringens 5.runde

Læs også:Superligaens bedste: To profiler deler førstepladsen