Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 13. runde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen

Silkeborg IF fik i 13. forsøg den første sejr i sæsonen, da det i den rene målfest blev til 4-3 ude over AGF foran 22.000 tilskuere. Brøndby skød sig videre frem i tabellen med endnu en sejr - denne gang ude over Lyngby, og 

Vi har taget et kig på de individuelle præstationer i den forgangne spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 13. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Rafael Romo, Silkeborg IF (2)
Kan man komme på Rundens Hold, når man lukker tre mål ind? Det er den sunde overvejelse, men vi vælger at gå med Silkeborg-keeperen, der i den grad hev nogle store redninger op og ikke skal lastes for, at det forsvar, der står foran ham, sejler gang på gang. På trods af de tre mål kan Romo sagtens kaldes for en redningsmand i den tiltrængte sejr på Ceres Park, hvor AGF havde masser af chancer til at lukke kampen, men hvor Romo flere gange kom i vejen. 

Højre back: Kristoffer Pallesen, AaB (2)
AaB tog fredag aften en fortjent sejr hjemme over OB i en kamp, hvor AaB samlet set egentlig ikke præsterede voldsomt imponerende. Men det var nok mod et OB-hold, der bestemt ikke ramte dagen. En af de faktorer, der gjorde livet svært for det fynske hold, var AaB's defensiv, der havde et solidt greb om Kadrii og de andre offensiven kræfter. Kristoffer Pallesen leverede en stærk indsats i sin højre side og klemmer sig ind på holdet. 

Læs også:AGF-angriber efter skuffelse: Træerne vokser ikke ind i himlen

Central forsvarer: Andreas Maxsø, Brøndby (1)
Den nye 3-5-2-spillestil ser ud til at være vejen frem for Brøndby, der nu har hentet to sejre i træk med denne formation. Andreas Maxsø er en af dem, der ser ud til at nyde det, da der er kommet langt mere ro på defensiven, der mod Lyngby havde godt styr på modstandernes forsøg på at blive farlige. Det bliver spændende at følge, hvor langt systemet kan bringe Maxsø og Brøndby.

Central forsvarer: Malte Kiilerich, AC Horsens (2)
Han har fået masser af ros i sæsonen, Malte Kiilerich, men søndag trådte han ud i rampelyset i en ny og noget uvant rolle. Midterforsvareren kunne nemlig krone en solid indsats mod Hobro med en rolle som matchvinder i en vigtig sejr for AC Horsens, der oven på en sløj resultatmæssig periode nu atter kunne høste tre point, der skyder bundkampen lidt på afstand.

Venstre back: Anthony Jung, Brøndby IF (1)
Anthony Jung har haft sine op- og nedure i Brøndby-tiden. Men det nye spilsystem ser ud til at behage tyskeren ganske godt. Han virker langt mere komfortabel i sin nye rolle, hvor han kan søge den offensive del af spillere en tand mere end tidligere på den klassiske back. Stod for glimrende oplæg til Brøndbys føringsmål, da han fra stående sendte bolden præcist ind i pandebrasken på Kamil Wilczek, der ikke svigtede.

Højre midtbane: Isaac Atanga, FC Nordsjælland (3)
Målscorer-rollen har Isaac Atanga ikke rigtigt fået dyrket siden dynamitstarten på sæsonen, hvor han markerede sig med tre scoringer i de tre første kampe. Siden er det faktisk kun blevet til ét mål. Men det ændrer ikke på, at der er så meget bold og kvalitet i ungersvenden, at han er en klar gevinst for den ofte meget spændende FCN-offensiv. Det var igen tilfældet, da Sønderjyske blev sænket på eget græs, for her var Atanga i oplæggerens rolle til både FCN-mål nummer to og tre. 

Central midtbane: Dominik Kaiser Brøndby IF (4)
Sammen med Kamil Wilczek er tyskeren Brøndbys offensive hær. De to til sammen har scoret 19 af Brøndbys 25 sæson, hvilket naturligvis er imponerende, men på samme tid må være en smule bekymrende. Kaiser kæmpede og lignede ikke en, der for to uger siden blev sænket af Rasmus Falks støvle, der på grusomste vis sendte Brøndby-spillere til tælling med en flænge, der skulle syes med flere end 20 sting. Man forstår godt, hvis Brøndby meget gerne vil forlænge den aftale, der udløber til sommer, for Kaiser har i denne sæson udviklet sig til at stor profil på holdet. Nu noteret for syv scoringer efter kassen mod Lyngby.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Central midtbane: Carlos Zeca, FC København (2)
FC København lignede alt andet end en guldkandidat, da der var spillet et kvarter af hjemmekampen mod trængte Esbjerg, men blandt andet på grund af kaptajn Zecas arbejdsindsats og vilje blev både spillet og kvaliteten langt bedre undervejs, og sejren var der intet at sige til, da kampen blev blæst af efter 90 minutter. Zeca er chefen på holdet, hvilket han igen fik bevist med en stærk indsats. 

Venstre midtbane: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland (1)
FC Nordsjælland har en yderst fortjent sejr med hjem fra det sønderjyske, da sejren på 4-1 slet ikke var for stor. FCN var det bedste hold, havde den hurtigste og mest kontrollerede omgang med bolden, og offensiven var både klart mest aggressiv og skarp målt mod gæsterne. Mikkel Damsgaard var i særklasse sit holds bedste og stod bag den ene chanceskabende sekvens efter den anden. Sæt to scoringer og en assist ovenpå, og pladsen på Rundens Hold er en selvfølgelighed.

Angriber: Ronnie Schwartz, Silkeborg IF (2)
Der var ikke gået mange minutter af udekampen mod AGF, før angriberen med smerter i knæet satte sig ned og lignede en, der ikke kunne spille videre. Men Schwartz kom på benene og gik forrest i jagten på den første sæson-sejr. To kasser blev det da også til for fuldblodsangriberen. Ronnie Schwartz tager ansvar på banen, viser vejen med sine mange mål og indgyder tro i sine holdkammerater. Michael Santos fra FCK fortjener også ros, men Ronnie Schwartz er en enmandshær.

Angriber: Kamil Wilczek, Brøndby IF (4)
Superliga-topscoreren er køligheden selv, når chancen opstår. Sådan var han det også, da en egentlig ikke speciel farlig situation førte til det første mål, der var med til at knække Lyngby. Polakken er voldsomt stærk med hovedet, og viste igen stor kølighed fra straffesparks-pletten, da de den chance også bød sig. Han har nu lavet 12 af Brøndbys 25 sæson-mål i Superligaen, og han bliver bare ved og ved med at være uhyre svær at holde fra chancer over 90 minutter. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Bedst og værst: Topscorer Wilczek sørgede for ny Brøndby-sejr

Læs også:Interesse fra Superliga-klubber: SIF-chef vil ikke afvise profilsalg

Læs også:Riddersholm ærgrer sig: Endnu engang annulleres et mål fejlagtigt