Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superliga-spørgsmål: Hvad kan Brøndby uden Kamil Wilczek?

Tipsbladet.dk zoomer ind på 15. spillerunde i Superligaen.

15. spillerunde i Superligaen står for døren, og et par interessante kampe er på programmet.

Silkeborg IF har ikke tabt i to kampe i træk nu, men der venter en vanskelig opgave for Superligaens bundprop, der hjemme møder Brøndby IF. Topholdet FC Midtjylland skal på en svær mission ude mod AaB, mens Esbjerg og AC Horsens mødes i en vigtig kamp i den tunge ende af tabellen.

Vi har set nærmere på nogle af de spørgsmål, der skal besvares i den kommende runde.

Hvordan sætter Lars Olsen sit aftryk i Esbjerg?

Esbjerg fB har en ny mand ved roret mod AC Horsens fredag aften.

Tidligere på ugen ansatte vestjyderne rutinerede Lars Olsen som cheftræner, og hans første opgave venter altså efter ganske få dage. Claus Nørgaard har vikarieret siden fyringen af John Lammers, men nu er den permanente afløser altså på plads, og det skal blive spændende at se, hvad han bringer af nye ideer.

Læs også:To Brøndby-profiler dyster med AaB'er om Månedens Spiller

Lars Olsen var i sin tid i OB en udpræget 4-4-2-træner, men den formation har man næsten aldrig set ham bruge som landstræner for Færøerne. Her har man for det meste set færingene spille 4-1-4-1. Esbjerg har oftest spillet 4-3-3 eller 4-5-1 de seneste par sæsoner, og det skal blive interessant at se, hvordan de ender mødes. 

De første hint om Lars Olsens ideer på vegne af Esbjerg får vi altså fredag aften.

Er AGF på vej på dybt vand?

AGF startede sæsonen skidt, og så blev det pludselig rigtig godt. Nu er det skidt igen.

Nederlaget på hjemmebane til FC København i seneste runde var det tredje i træk til århusianerne, og dermed er der igen trukket sorte skyer hen over Fredensvang. AGF er fortsat i top seks, men tre nederlag i træk giver naturligvis grund til bekymring.

Søndag venter en svær opgave på udebane mod FC Nordsjælland, og her kan David Nielsens mandskab altså løbe ind i det fjerde nederlag i træk og ryge ud af top seks. Der skal sættes en prop i, og det kan ikke gå hurtigt nok. 

Læs også:Nicolaj Thomsen: Det har ikke klikket på samme måde som i AaB

Den seneste AGF-sejr var mod netop FC Nordsjælland.

Hvad kan Brøndby uden Kamil Wilczek?

Kamil Wilczek har scoret seks mål i de seneste tre kampe, men i de kommende to runder skal målene komme andre steder fra.

Mod Randers FC i søndags stangede Kamil Wilczek panden mod Kevin Conboy i slutminutterne, og det har kastet to spilledages karantæne af sig. Udover at det aldrig er sjovt at undvære én af sine bedste spillere, må det give ekstra panderynker hos Niels Frederiksens, for de øvrige Brøndby-angribere har ikke ligefrem stået i kø for at score mål i denne sæson.

Simon Hedlund, Mikael Uhre, Samuel Mraz og Ante Erceg har tilsammen scoret to mål i Superligaen, mens Kamil Wilczek som bekendt har scoret 14. 

Heldigvis for Brøndby skal de mandag op imod Silkeborg IF og Superligaens mest græstfrie defensiv. 

Læs også:Ståle Solbakken: Det går bedre med Pep Biel

Læs også:Kaos i Kalmar: Tidligere AaB-træner går af midt i overlevelseskamp

Læs også:FCK-rigmand fik Brøndby-trøje i gave: Svarer igen på Facebook