Video : Tipsbladet
Superliga

Superligaens transferbudgetter i vild eksplosion

Det er blevet en dyr fornøjelse at have et Superliga-hold.

I takt med at klubberne især i toppen har solgt dyrt, er lønninger og transferudgifter eksploderet.

Tipsbladet gennemgår hvert halve år regnskaber og transfers i Superligaen for at vurdere spillerbudgetterne,

Her viser det sig, at spillerbudgetterne fra begyndelsen af sæsonen 2021/22 er steget knap 300 millioner kroner, så de samlede lønninger og transferudgifter nu nærmer sig en milliard kroner per sæson.

FC København og FC Midtjylland står sammen for halvdelen af stigningen.

Også Brøndby flyver afsted med næsten en fordobling i budgettet siden 2021-mesterskabet, mens FC Nordsjælland også har skruet markant op, hvilket begyndte i januar 2022 i en overlevelseskamp i bunden af rækken, mens FCN i denne sæson ser ud til at dykke i forbrug, selv om der om nødvendigt stadig er meget store ressourcer til rådighed for klubben.

- Der er flere penge i systemet efter COVID. Og så er størrelsen på transferne steget, siger Jesper Jørgensen, der er økonom og partner ved konsulentfirmaet Deloitte, til Tipsbladet.

- Og så er størrelsen på spillersalgene steget, mens FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF og FC Nordsjælland har kastet sig ud i store satsninger med voldsomme stigninger i deres spillerbudgetter, siger Jesper Jørgensen.

Til gengæld kan det være hårdt at rykke ned.

Både Sønderjyske og Vejle er kommet tilbage i Superligaen med mere beskedne budgetter, mens AaB kan ende med et lavere budgetter end for et-to-tre år siden, hvis planen om at sige farvel til flere etablerede spillere lykkes.

Se oversigten over spillerbudgetter her
FC København

FC Midtjylland

Brøndby IF

FC Nordsjælland

AGF

AaB

Viborg FF

Randers FC

Silkeborg IF

Lyngby Boldklub

Vejle Boldklub

Sønderjyske