Video : Tipsbladet
Superliga

Tidligere Vendsyssel-træner vil i gang: Jeg savner det helt sindssygt

Siden fyringen i Vendsyssel kort før sæsonens afslutning i foråret har Jens Berthel Askou ikke været i job. Han har i stedet brugt tiden på at fordybe sig i spillet og dets tendenser, og det vil han fortsætte med, men allerhelst håber han på at starte i et nyt trænerjob.

Han førte dem op i Superligaen, og de var konkurrencedygtige hele vejen i dansk fodbolds bedste række, men da det endeligt skulle afgøres, måtte Jens Berthel Askou se en anden have ansvaret for holdet. Og nedrykning endte det så med for Vendsyssel.

Siden fyringen i Vendsyssel har Jens Berthel Askou været ledig, men han håber på, der snart kommer en henvendelse, der er så interessant, at han igen kan gøre det, han elsker allermest.

- Jeg ville gerne have været i gang igen dagen efter, jeg stoppede i Vendsyssel, men sådan skulle det ikke være. Så går der nogle gange noget tid. Jeg håber på snart at komme i gang igen, så jeg kan komme videre og på træningsbanen, for det savner jeg helt sindssygt. Det er en stor del af mig.

- Jeg ved dog også, at jeg ikke er blevet en dårligere træner af ikke at have haft et job de sidste par måneder, selv om mit navn måske ikke lige har stået i medierne hver eneste uge. I stedet har jeg vendt den om og har forsøgt at fordybe mig i nogle ting, siger Jens Berthel Askou til tipsbladet.dk.

Arbejdet i Vendsyssel var solidt af Jens Berthel Askou og assistent Mike Tullberg. Først blev klubben ført i Superligaen for første gang nogensinde, siden var holdet konkurrencedygtigt og fik blandt andet et meget imponerende point i Parken i starten af foråret.

Læs også:Fyret Vendsyssel-træner: Jeg håber, at jeg snart er i gang igen

Det endte dog med en del uro på de indre linjer, og til sidst valgte den nye sportsdirektør, Ole Nielsen, at fyre trænerstaben med Askou i spidsen for i stedet at indsætte Peter Enevoldsen. Operationen lykkedes ikke, og patienten døde. Nu er det Johnny Mølby, der er i spidsen for Vendsyssel, der har haft en svær start på livet i den næstbedste række.

Mens Mike Tullberg er landet i et imponerende job som U23-træner for Borussia Dortmund, leder Jens Berthel Askou altså stadig efter sin kommende arbejdsgiver. Nu bruger han nogle tid på at suge inspiration fra spillet til sig og se på tendenser, og så har han i sinde at besøge sin gamle ven Tullberg nogle dage, så Askou kan se lidt nærmere på, hvordan de gør tingene i den tyske storklub. Men telefonlinjen er åben, hvis der er nogen, der er interesseret.

- Jeg har ikke en lang række af klubber på cv'et, men de steder, jeg har været, er det gået godt. Overliggeren er blevet flyttet. Både som assistent og cheftræner har vi været i stand til at lave nogle vanvittige ting, før vi egentlig var klar til det. Det taler lidt for sig selv. Så ved jeg godt, at fodboldverdenen ikke venter på nogen - det buldrer derudaf - og så bliver man måske glemt, fordi der er nye ting, der kommer på forsiden. Der er det rart, når der er nogen, der faktisk husker, hvad der foregik, og kan se, at det egentlig ikke var så dumt det, vi lavede.

En oplagt mulighed kunne være det ledige trænerjob i Esbjerg fB, hvor Askou selv spillede et par sæsoner, men det er ikke sådan, at den nu 37-årige fodboldtræner er klar med en ansøgning online, omend han heller ikke virker uinteresseret.

- Jeg har ikke behov for at melde noget ud på den måde. Det arbejde, jeg har lavet tidligere, må være ansøgning nok, og jeg håber da på, at når nogen ser på mig, at de ser på, hvordan det er gået i de klubber, jeg har været i, og hvordan det er gået de spillere, der har været der, siger Jens Berthel Askou.

Læs også:Vendsyssel-boss svarer rasende anfører: Spillerne skal også kigge ind ad

Der har allerede været nogle henvendelser, men de er blevet venligt afvist af Jens Berthel Askou, der ikke har haft den store interesse i de ting, der indtil videre er kommet hans vej.

Han vil have den rigtige fornemmelse i forhold til den kommende arbejdsgiver.

- Der har været et par muligheder både som chef- og assistenttræner, som af den ene eller den anden årsag ikke var det helt rigtige. Det var en svær beslutning, men ikke noget jeg har fortrudt, jeg takkede nej til, siger Askou, der også ved, hvad det er, han leder efter:

- Jeg afviser i udgangspunktet ikke noget, for det handler om at være et sted, hvor vi passer godt sammen som mennesker. Og af mit sidste ophold lærte jeg, at det er vigtigt, at der bliver set nogenlunde ens på, hvordan man leder mennesker og driver klubben, hvis man skal lykkes som træner.

- Selvfølgelig vil jeg gerne træne på et så højt niveau som overhovedet muligt, men hvis man ikke kan finde job på det niveau, man gerne vil være på, må man forsøge at finde et på det næste niveau og så flytte klubben op på det niveau, man gerne vil være på. Det har jeg haft succes med før. Og det er også en enormt spændende proces at være en vigtig del af.

Askou var før cheftrænerjobbet i Vendsyssel FF spillende assistent i klubben, og han har også en fortid som spillende assistent i Thisted og Skive. Som aktiv var Askou, der spillede i midterforsvaret, på kontrakt i Holstebro, Silkeborg IF, Kasimpasa, Norwich, Vejle Boldklub og Esbjerg fB.

Læs også:Vendsyssel-anførers udtalelser under lup: Skal stå skoleret for sportschefen

Læs også:Vendsyssel-formand: Jeg tager det fulde ansvar

Læs også:Vendsyssel-formand efter nedrykning: Mandag begynder det hårde arbejde