• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Fyret Vendsyssel-træner: Jeg håber, at jeg snart er i gang igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vendsyssel FF fyrede Jens Berthel Askou før de to afgørende playoffkampe, og siden har træneren sørget for at nyde den ufrivillige arbejdspause med sin familie. Han håber dog, at han ikke skal gå ledig i ret længe.

Af Anders Dehn

Ledelsen i Vendsyssel FF mente, der skulle ske noget, så den fyrede trænerteamet kort før sæsonens to vigtigste kampe. Det hjalp dog ikke stort: Holdet tabte alligevel til Lyngby BK over to playoffopgør og røg ud af Superligaen efter bare én sæson.

Cheftræner Jens Berthel Askou havde ellers ført holdet op i ligaen efter playoffsejr over netop Lyngby for et år siden, men fik altså ikke muligheden for at forsvare Vendsyssels Superliga-plads i denne omgang. I stedet har han brugt en masse tid med sin familie.

Læs også: Vendsyssel-anfører: Der er truffet et hav af elendige beslutninger

Selv om den slags er rart til en forveksling, håber han ikke, at hans status som arbejdsløs varer længere end højest nødvendigt.

- Lige nu suger jeg lidt luft ind. De sidste par år har jeg ikke haft så meget ekstra tid med familien, men det har jeg ufrivilligt fået nu. Så det kan jeg lige så godt nyde, når jeg har det til rådighed. Så håber jeg på, at jeg snart er i gang igen, så det kan gå løs for fuld damp igen, siger Jens Berthel Askou til Nordjyske.

Også hans assistent, Mike Tullberg, forlod Vendsyssel før Lyngby-kampene, men han havde i forvejen sin fremtid på plads. Han skal træne Borussia Dortmunds U23-hold fra den kommende sæson.

Jobbet som cheftræner i Vendsyssel var Jens Berthel Askous første. Tidligere var han spiller gennem 15 år, spillende assistent i Skive IK og Thisted FC samt assistent i netop Vendsyssel.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.