• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Danmark i modvind inden VM: En ren løgn

Foto: Getty Images

Den organisation, der i qatarske medier har anklaget Danmark for racisme, er utvivlsomt falsk, lyder det nu fra en forsker i internationale studier.

Af Lars Gram-Hanssen

Det danske landshold kan muligvis ikke se frem til den varmeste modtagelse i Qatar, efter at Hummel i sidste uge meldte ud, at Danmarks nye sorte tredjetrøje skal ses som en slags sørgebind og en protest mod de døde migrantarbejdere i Qatar. 

Udmeldingen resulterede i kritik fra Qatars Supreme Committee, og sagen tog efterfølgende en mere mystisk drejning, da en gruppe ved navn 'Denmark Uncensored' sendte et åbent brev til medier i Qatar, hvor man opfordrede FIFA til at 'fordømme Danmarks racisme'. 

Tipsbladet kunne allerede mandag berette om den besynderlige historie, og efterfølgende har sagen også fyldt i andre medier. Blandt andet på TV 2 SPORT, hvor Helle Malmvig, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, peger på, at Qatar forsøger at 'delegitimere' Danmark.

Ifølge Helle Malmvig er der således heller ingen tvivl om, at 'Denmark Uncensored' er en falsk organisation. 

- Jeg studsede også over den. Jeg synes, det er noget af det tydeligste i artiklen, man kan tage frem. Det er en ren fabrikation – en ren løgn, lyder det således, ifølge TV 2 SPORT, fra forskeren. 

Tipsbladet bragte mandag et interview med Stanis Elsborg, der er senioranalytiker ved Idrættens Analyseinstitut, om den besynderlige historie fra Qatar. Læs interviewet HER.