Din ultimative Premier League Update – statistik & scoringstendenser
Illustration
Generelle

Din ultimative Premier League Update – statistik & scoringstendenser

Nyeste statistik placerer Liverpool i bund og Southampton i top – eye4TALENT analyserer på Chelseas og Southamptons succes samt årsager til City og Liverpools problemer



Fra 2. plads til 11. plads og under halvt så mange mål i snit pr kamp.
I den anden ende af banen er savnet af Suarez også tydeligt at aflæse i tallene. Her ligger Liverpool også på den gale side af scoringsgennemsnittet på 4,7 skud pr mål. Seks skud skal Liverpool bruge i Dangerzone, for at score et enkelt mål. I forrige sæson lavede man over 100 mål og havde et scoringssnit på 2,7 mål pr kamp, hvor det i denne sæson ligger helt nede på 1,3 mål pr kamp.
Ser vi frem mod Liverpools næste opgør mod Crystal Palace, så tegner det til at blive en underholdende affære! Liverpool og Crystal Palace ligger nemlig blandt de dårligste, hvad angår at forsvare sig imod skud i Dangerzone. Samtidig er Crystal Palace kun overgået af Chelsea, når det handler om at udnytte sine chancer i Dangerzone.

Succeshistorien fra Southampton - uhyggelige i begge felter
Farvel til fire ud af de fem bagerste spillere: Målmand Boruc, Luke Shaw, Lovren og Chambers. Kreatøren Lallana, topscorer-Lambert samt manager Pochettino. Mange havde udråbt Southampton til klare nedrykkere inden sæsonen.
Man siger ofte, at fodboldkampe afgøres i felterne - hvis vi tilmed indsnævrer det yderste af felterne(wide), så har vi meget vel fundet området, som kan forklare Southamptons overraskende succes i denne sæson.

Southampton er Premier League-kongen af Dangerzone
Southampton har produceret hele 77 skud i Dangerzone - kun overgået af City, men til gengæld med en væsentligt større skarphed: 17 mål og 4,5 skud pr. mål i snit mod Citys 13 mål og snit på 6,7 skud pr mål.
Southampton skaber masser af chancer og har næstflest skud i Premier League fra Dangerzone - så tænker man at skud og mål må hagle ind i den anden ende. Men nej, Southampton har færrest skud imod i Dangerzone - kun 37 skud imod i 11 kampe og blot tre indkasserede mål i Dangerzone.
Det må betragtes som dybt imponerende, hvis man ser på den store udskiftning, der har været henover sommerferien. Succesen må i høj grad tilskrives den tidligere forsvarslegende Ronald Koeman, som har formået at sammensætte fire nye defensive spillere, der pt er Premier Leagues suverænt bedste til at forsvarere sig.
Southampton er tilmed det hold, som er bedst i Premier League, når man udregner forholdet mellem at producere skud i Dangerzone og forhindre modstanderne i det - se bare tabellen nedenfor. Her ligger Liverpool faktisk pænt placeret, men denne oversigt viser som sagt heller ikke kvaliteten i skuddene. Det er bemærkelsesværdigt at Swansea kan ligge på en 5. plads i Premier League, når de indkasserer markant flere skud, end de selv skaber.

Chelsea og Southamptons succes
Chelsea buldrer derudad og det eneste, der taler for en down-periode, kan være, at den enorme skarphed i Dangerzone begynder at forsvinde. Forsvarsmæssigt er man ikke prangende og ligger kun omkring Premier Leagues gennemsnit, hvad angår evnen til at forsvare i eget felt. Ny og spændende stil fra Mourinhos mandskab.
Southampton har været dybt imponerende med deres resultater indtil videre, og ser man på statistikker, er det ikke en tilfældighed. Premier Leagues sværeste hold at afslutte samt score imod, samtidig med at de er det næstmest afsluttende hold i rækken. Keep going!
Problemerne i Liverpool og City
Der er grund til optimisme for Liverpool i og med, at de rent faktisk skaber mange chancer i forhold til, hvor mange der kommer imod. Liverpool er nemlig 6. bedst hvad angår forholdet mellem skud for/imod, men ligger hhv. på 16., 18. og 20. pladsen, hvis vi ser på kvaliteten af skud for, skud imod og antallet af fejlclearinger.
City har smidt mange point i denne sæson, og det skyldes primært deres ringe udnyttelsesevne. På trods af at de har Premier Leagues topscorer, er det faktisk kun håbløse Burnley og Aston Villa, som er dårligere end City til at omsætte sine skud til mål i Dangerzone.
I næste blog vil vi blandt andet sætte Arsenal og Manchester United under lup og se på årsager til deres resultatmæssige problemer. Det kan afsløres at Arsenal blandt andet har forsøgt sig hele 89 gange udenfor feltet - uden at score en eneste gang! I Langskudsdisciplinen er Gylfi Sigurdsson og Swansea Premier Leagues skarpeste og scorer på hvert 13. forsøg udefra.
Følg med i næste uge, når eye4TALENT løfter sløret for flere spændende scoringstendenser i Premier League.
Og faktisk også med scoringstendenser fra Superligaen!