Superliga

FCK-nyindkøb har skuffet

Den 21-årige angriber Søren Frederiksen har haft svært ved at finde niveauet efter skiftet fra SønderjyskE. Nu skal han måske til at spille back.

Egentlig skulle Søren Frederiksen have været udlejet til SønderjyskE, men Morten Nordstrands skade og salget af Ailton Almeida fik FCK til at beholde ham i truppen. Det har vist sig at være en stor mundfuld for den unge sønderjyde, der kun har fået fire optrædener i efteråret.

- Vi havde en god tro på, at han ved at arbejde med dygtige spillere til den daglige træning og i et tempo, der ofte er højere end i kampene i Superligaen, ville kunne rykke sig meget hurtigt, siger FCK's sportsdirektør, Carsten V. Jensen, til tipsbladet.dk.

- Midtvejsstatus er, at han i glimt har vist sit potentiale, men dog ikke har flyttet sig helt så meget, som vi havde håbet. Vi havde håbet, at han på nuværende tidspunkt kunne have været et alternativ til de andre spillere, vi har, men det er han ikke endnu.

Carsten V. Jensen understreger, at selvom det er op til Søren Frederiksen selv at spille sig på holdet ved at levere varen til træning, har klubben hverken mistet tålmodigheden med ham eller troen på hans evner.

- Vi er lidt bagud i forhold til de forventninger, vi havde, men vi har ikke på nogen måde opgivet eller mistet troen på ham. Han er en ung spiller, og vi har ikke travlt. Vi vil tage den tid, der skal til, siger Carsten V. Jensen.

Han minder om, at det ville være svært for de fleste spillere på Søren Frederiksens alder at slå igennem på et hold med direkte konkurrenter som N'Doye, Santin, Zohore, Nordstrand, Grønkjær, Absalonsen, Vingaard og Bolanos.

- Der er ingen tvivl om, at det har været et svært første halvår for ham, men på den anden side må man også sige, at det er de færreste spillere på hans alder forundt overhovedet at spille i FCK.

Hvorvidt en halvårlig lejeaftale med SønderjyskE, der formentlig ville sikre Søren Frederiksen deltagelse ved U/21-EM til sommer, kunne komme på tale, afviser FCK-sportsdirektøren af princip at kommentere på.

Imens roser træner Ståle Solbakken sin unge angriber for træningsindsatsen hidtil i det nye år og afslører, at han i fremtiden overvejer at give Søren Frederiksen chancen i den helt uvante rolle som back...

Læs hele historien med kommentarer fra Ståle Solbakken, Søren Frederiksen og U/21-landstræner Keld Bordinggaard i

Tipsbladet Update

, der er på gaden tirsdag.