Superliga

Inder valgte FCM frem for PL-klub

Fulham var en af de klubber, som FC Midtjylland slog i konkurrencen om at få million-investeringen fra en indisk forretningsmand.

Da FC Midtjylland forleden fortalte om det million-samarbejde, klubben håber på at forhandle endeligt på plads med den indiske forretningsmand Shirinivas Dempo i den næste måneds tid, fortalte koncerndirektør Søren Bach, at inderne og deres konsulentfirma havde set på i alt 58 klubber i 20 lande i Europa.

Tipsbladet.dk erfarer i dag, at FC Midtjylland langt fra var den eneste klub, som indiske Shirinivas Dempo og hans fodboldklub Dempo SC var i kontakt med forud for valget af FCM, der håber på at få op mod 100 millioner kroner for at gøre Dempo til medejer af den midtjyske klub.

Dempo og hans repræsentanter fra konsulentfirmaet, der hjalp ham med at lede efter en europæisk samarbejdspartner, besøgte andre klubber end FC Midtjylland. Og en af de klubber, der var seriøst interesserede i at samarbejde med Shirinivas Dempo og hans indiske fodboldklub var Premier League-klubben Fulham, der i sidste sæson var finalist i Europa League-finalen.

Ud over Fulham var en anden Premier League-klub også inde i billedet til et samarbejde med Shirinivas Dempo, men i sidste ende valgte Dempo både Fulham og de øvrige bejlere fra.

Dels på grund af FC Midtjyllands talentarbejde, dels fordi en investering i FCM i en relativt succesrig Superliga giver forhåbninger om, at Dempos penge kan være med til at sparke hans nye europæiske samarbejdspartner i Champions League, hvor Danmark fra sommer har to i stedet for en kvalifikationsplads.

I Indien skal FCM's koncerndirektør Søren Bach i dag holde møder med Dempo SC, og sportsdirektør Jens Ørgaard og akademidirektør Claus Steinlein ankommer fra FCM's akademi i Nigeria for sammen med Bach at se nærmere på Dempo SC.

Bach havde ikke hørt om konkurrencen fra Fulham, da tipsbladet.dk kontaktede ham, men han er stolt over, at FC Midtjylland kunne klare sig i så hård konkurrence.

- Jeg kender ikke til det, men vi er glade for det. Det er fedt, at vi har slået en Premier League-klub som Fulham, siger Søren Bach til tipsbladet.dk.

FC Midtjyllands direktører skal på fredag se Dempo SC spille ligakamp mod Viva Kerala, og Søren Bach glæder sig til at se og høre mere om den kommende indiske samarbejdspartner.

- Vi skal ud og se noget træning. Vi vil gerne med bag kulissen og se, hvordan de agerer. Vi skal også ud og se deres youth camps, de ungdomshold, de arbejder sammen med, se hvordan de træner, fortæller Søren Bach.

Læs også: Den afrikanske drøm

FC Midtjyllands relative succes med at samarbejde med nigerianske FC Ebedei og hente spillere fra den nigerianske udviklingsklub til førsteholdet i FCM skal også have været medvirkende årsag til at overbevise Shirinivas Dempo om, at FCM er i stand til at 'oversætte' talentarbejdet fra Nordeuropa til en helt anden kultur i Indien.

Læs også: Den afrikanske forbindelse