Viborg-træner: Det er som Brøndby-FCK
Illustration
Superliga

Viborg-træner: Det er som Brøndby-FCK

Viborg-legenden Søren Frederiksen, der i dag er assistenttræner, ser frem til lokalbraget mod FC Midtjylland lørdag. 

FC Midtjylland – Viborg. For udenforstående lyder det ikke som noget særligt, men i to byer, der begge ligger i 24 kilometer fra Karup, er det et stort opgør. 

For i Herning og i Viborg er det en stor kamp, der er i vente lørdag, når det midtjyske derby mellem FC Midtjylland og Viborg FF fløjtes op på MCH Arena. De to holds fans har i ugevis bagt op til kampen, og nu melder den rivaliserende stemning sig også i de to klubber. 

I Viborg har assistenttræner Søren Frederiksen som spiller været med i en god portion rival-opgør, og han glæder sig til kampen. 

- Det er altid fedt med sådan et lokalbrag. Det bliver en fed kamp, og der kommer også til at være gang i tribunerne. Det er sådan nogle kampe, man gerne vil spille uge efter uge, for byerne ligger tæt tæt på hinanden, og fansene har bagt op til kampen i gennem længere tid. Det bliver fedt, og Ove (Christensen, cheftræner, red.) og jeg har også sagt til spillerne, at det bliver en vigtig og stor kamp, siger Søren Frederiksen til tipsbladet.dk. 

Det er ikke en kamp som alle andre, for i begge klubber er der fokus på det specielle i opgøret, der ikke er blevet spillet i fem år på grund af Viborgs tur i næstbedste række. Søren Frederiksen har bidt mærke i optakten til kampen. 

- Det er en kamp, som der er blevet snakket om i lang tid. Fansene har drillet hinanden ved at lave nogle ting på de to holds stadioner, og tidligere har der været det her med ulven og krokodillen (de to holds maskotter, red.). Det er kun fedt, så længe der stadig er god stemning. Vi skal hygge os, når vi går til fodbold, så det skal foregå ordentligt

- Vi har sagt til spillerne, at det er en utrolig vigtig kamp. Det er som kampene mellem Brøndby og FCK – bare i lidt mindre format. Det bliver en fed oplevelse, fastslår Søren Frederiksen, der forventer en spændende kamp mellem FC Midtjylland og Viborg, der begge er formstærke i øjeblikket. 

- Det er to hold, der er formstærke pt. FC Midtjylland har fået 20 point allerede, så de er godt kørende, men vi har også en stor tror på egne evner. Vi kommer til Herning for at få tre point, for vi er også godt kørende, og vi har et koncept, der fungerer. Vi tror på, at det kan lade sig gøre. Selvom vi har stor respekt for FC Midtjylland, så er vi godt forberedte og er klar til kampen, fastslår Viborgs assistenttræner. 

Kampen mellem FC Midtjylland og Viborg fløjtes op lørdag klokken 17.00 på MCH Arena.